back

Denna afton spenderas hos Tova Back tillsammans med Lina Johansson :)
Jag får en försenad 18årspresent - en hel kväll med favorittjejerna<3
Vi har käkat, druckit vin och snackat i en evighet nu och ska snart ta bussen in till stan för att gå på bio.

Kl 11 imorse begav jag mig iväg på cyklen för att spendera några timmar i Öja med sol å bad tillsammans med Joanna å Johanna. Jag låg och smörjde in mig för det mesta då jag brände mig ordentligen igår på Sture på stan. 

Aggressiva toner
I torsdags när jag åkte buss var det en kille som jag känner som höll på att pilla i mitt hår och hela tiden störa mig. Jag var trött och svettig efter många varma timmar på stan å på allmänt dåligt humör. Han börjar först tjata om att han ska få min tofs och jag säger nej, jag vill ha den själv. "Ah. men ni tjejer har ju miljoner av massa sånt hemma! det är ju så typiskt er tjejer!" vad är det för jävla slutsats att vi tjejer ska ha massa sånt? Är jag inte tjej om jag inte har massa smink å tofsar liggande hemma? Är det fel av mig att bara ha EN tofs som jag alltid använder?
Jag säger: Nej, jag vill ha min tofs. Jag är svettig å behöver den som håller uppe mitt hår.
Då får jag blicken: sa du just svettig?
Är det inte okej att vara svettig å äcklig bara för att man är tjej? Får man aldrig släppa allt och inte vara så jävla perfekt som samhället tvingar en att vara? Jag blir precis som alla andra asäcklig å svettig av att sitta i timmar på stora torg med svart tröja. Jag avskyr att killar alltid kan vara helt naturliga å vara svettiga, bajsnödiga och allmänt "ofräscha" medan vi tjejer måste göra ALLT för att inte hamna i den situationen för då är vi inte kvinnliga. Borde inte kvinnligthet vara något som vi är naturligt, inte något som killar kräver? Jag är trött på att inte få vara svettig utan att skämmas, jag är trött på att inte få använda ordet bajs utanför luncherna med SP06L!

en amanda jensen

Sture på stan började idag och det hade inte kunnat vara varmare!
När jag stod å tog ut pengar vid bankomaten tillsammans med pear å mes märkte jag ivarjefall att Amanda Jensen stod precis bredvid. Hon började gå därifrån och jag kände att jag borde säga hej eller något. Så jag ropar Amanda efter henne å hon vänder sig om å säger hej. Sen frågar jag lugnt vart hon hade sin spelning ikväll och fick då reda på att det var något slutet gig. Jag nickar snällt och säger hejdå. Pear kollar frågan på mig och frågar om jag kände henne?
Nej, jag har bara bestämt mig för att ta plats och göra så som jag känner för. Och visa uppskattning till folk. Som en kille som stod å vattnade blommorna idag på mårtensson. Mimmi pekar å visar att han har en AIK-tröja på sig. Så när vi går förbi vänder jag mig om och ropar: Snygg tröja! Han ler glatt tillbaka.

Jag har märkt att det är de små sakerna här i livet som skiljer varje dag från den andra, det är dem som får en att känna att man verkligen lever.

image111

Blue Fox

ÅHH!
jag ska få jobba för min morbrors affär Blue Fox på hultsfred vilket innebär att jag får hela min hultsfredbiljett betald.
jag ska jobba några timmar per dag, när jag känner för det! detta innebäre 1600:- extra till Lloret de Mar !
Det ska bli kul att jobba lite för Blue Fox med så detta är bara positivt. Är superglad! :D

godkänt å sånt där

jag fick G i tyska steg 4 :) Superglad (mitt absolut svagaste ämne). Min lärare Petra sa att jag är ju inte särskilt duktig på det men hon godkände mig eftersom jag fortsatt kämpa även ifall det gått dåligt för mig.
Så idag hade jag min ABSOLUT SISTA TYSKALEKTION NÅGONSIN!
jag drömde marddrömmar hela natten om att jag skulle missa bussen nu i morse så att jag skulle missa tyskalektionen. Jag ville ju dit (inte för att göra tyskaprovet) så att jag riktigt kunde njuta av känslan att vara på den absolut sista tyskalektionen

fick även reda på att jag får VG i matte B (efter lite övertalning om att jag förtjänande faktiskt det).

och jag hann klart med mina läxor INNAN tio idag (21.53)

livet börjar röra sig lite mer åt rätt håll.
nu ska jag städa mitt rum eftersom pear kommer på besök imorgon här på hantverksgatan 17.


apropå världskatastrofer

jag har kommit mig själv att jag älskar filmer som innehåller naturkatastrofer, rymdattacker, virus som utplånar hela mänskilgheter och så vidare. jag tkr om när det blir ett globaltproblem, när man blir tvungen att hjälpa och ta hjälp av varandra. när alla samhällslinjer suddas ut och det inte spelar någon roll om du är svart, glösögonorm, tjock, fattig eller dvärg. när det enda som spelar roll är att vi har varandra och att vi tillsammans ska överleva. I sådana filmer så bildas det helt nya grupper sen innan och man tar vara på varandra och uppskattar varandra på ett helt nytt sätt.

I am legend (som jag såg igår), Armageddon, Independence day, Deep Impact, Day after tomorrow är exempel på såna filmer.


lördagkväll

nu ska jag iväg på sangomöte hos ida. (sango.blogg.se)
vi ska kolla olika miljöfilmer och sitta å diskutera. mys å kul :)
sen blir det antadligen vidare på fest hos fidde om jag orkar,
eller kanske upp på 40 års fest å party with my mother!

jompiskompis :*

5 Saker du måste göra innan du dör!


1. Göra inbrott hos blinda för att möblera om deras hus.

2. Larma brandkåren via brev.

3. Börja spela golf för att få ett handikapp.

4. Förebygga ungdomsvåld genom att spränga dagis

5. Gömma sig för kyparen


mjau

kattungarna hos pappa :)

image106

det blir för mycket ibland

igår fick jag ett sammanbrott på ledarskapslektionen. när vi fick tillbaka hemtentan fick jag okontollerade skakningar, näsblod och tonvis med tårar. min gräns nåddes, jag kände bara hur jag brast. jag fick mvg- på hententan så jag är hur glad som helst men det var själva känslan innan jag skulle få den som gjorde att jag bröt ihop. all press och framför allt all stress. Tvåan har varit otroligt jobbig för mig och jag välkommnar detta sommarlov med öppna armar. Jag sätter alldeles för stor press på mig själv, det vet jag, men jag känner mig så ofta misslyckad då jag inte alls når upp till de resultaten jag vill hur mycket jag än kämpar. psykologiprovet gick verkligen hur dåligt som helst och jag hade verkligen pluggat hur mycket som helst! vet inte hur många timmar jag satt med det ... min kraft är slut men jag ska försöka gå på den absolut sista energin nu

fem skoldagar kvar och innan skolavslutningen 4 juni ska jag hinna med 5 prov, 3 inlämningar + fotoarbeten


so close

image101
Haft en rätt dålig dag. är svinsur på matts, min bägare när det gäller honom har nu offeciellt runnit över.
jag har ingenting över till den människan!

när jag kom hem idag var mamma inte hemma och jag hade inga nycklar. kollar in genom veranda fönstret och möter den här synen (sebild). så nära men ändå så långt borta!
går till matöppet för att låna deras toalett men den var låst så jag deppar ihop och köper ostbågar. sätter mig ute på min veranda och proppar i mig ostbågar med psykologiboken i knät. efter tjugo minuter lägger jag mig ner - och somnar tills mamma kom hem en timme senare. skönaste sömnen på månader!
nu ska det pluggas lite till för att sedan åka in till stan för att ha personalfest med busfabriken :) maat på trottobar blir det
 aisha i trädgården när jag väl kom in i huset
 psykologiplugg i matsalen
synen när jag vaknar

och det ljus som himlen lämnat kvar

idag sprang jag och Lollo 6 km på Sturelöpet - mycket imponerande när det gäller mig.
Sen blev det fika med Jenny och Mello för att sedan ha möte med gamla bibblan.
Jag och Biss ska vara med på en anställningsintervju den 2 juni för att få vara med och bestämma vem som ska anställas som "teknik-ansvarig" i huset. Det är så kul att vi verkligen är med och bestämmer så mkt!!

Efter mötet var jag på österledsniornas Grease-föreställning och det var faktiskt riktigt bra! De pratade engelska rakt igenom och vissa (Sandy) sjöng riktigt bra. Imponerad är jag! Duktiga Österled :))

De senaste tre timmarna har jag suttit och konstant pluggar psykologi och lär mig allt från neuroser och narcissism till schizofreni och manodepressivitet. De är extremt mkt som ska ini mitt överbelastade huvud och jag känner hur stressen står bakom mig och flåsar mig i nacken dygnet runt.
Tyskaprovet på torsdag måste in med, när ska jag hinna? imorgon är det personalfest från 19.30 - undrar om det är okej om jag och mimmi sitter och diskuterar psykologi under maten ...

En timme plugg till sen får det bli sängen. När sommarlovet börjar ska min blogg bli roligare och positivare

tänk på detta!

image100
nu vet ni vad som gäller

neuroser och alla dess vänner

http://www.hedbergska.sundsvall.se/ps/instfrg.html
instuderingsfrågor till psykologiprovet på torsdag SP06L

Extrem Home Makeover

Jag har märkt en förändring

För i tiden var det jag som satt och gapskrattade åt mamma när hon satt och grät när vi kollade på tv
Idag när jag, mamma och Ubbe kollade Extrem Home Makeover satt jag och grät floder tillsammans med mamma samtdigt som Ubbe satt och gapskrattade åt oss.
Mamma säger att det är jag som vuxit upp och mognat och att Ubbe oxå behöver det.

Jag grät så mkt att jag har ont i halsen och ögonen nu. Någon mer som såg det och kan förstå min reaktion?


Det programmet är ren katarsis

pang!

igår var det 18årsmiddag/fest för Lina. Riktigt kul kväll då jag lärde känna mkt nytt folk :)
Ekonomirökning runt vattenpipan varade i ett x antal timmar blandat med musik, dans och alkohol. Skitkul kväll som blev en lång natt med många övernattningar.

Idag har jag kollat på Gossip Girl avsnitt 14-17 , de nya avsnitten är ju ute nu och jag är såå glad. det är bra bra bra!
Mamma och Ubbe är på Ikea så jag sitter spänt och väntar på att de ska komma hem med nya möbler till mitt rum.

Denna veckan kommer bli förjävlig, allt detta ska jag få gjort
Matteprov om olikheter
Speaking
Manligt och kvinnligt
Fältstudier
Tyskaprov
Engelska grammarprov
Psykologiprov


om jag har tid över ska jag även göra Miljöprov

skjut mig?

Kate Nash - Nicest Thing



All I know is that you're so nice
You're the nicest thing I've seen
I wish that we could give it a go
See if we could be something

I wish I was your favourite girl
I wish you though I was the reason you are in the world
I wish my smile was your favourite kind of smile
I wish the way that I dressed was your favourite kind of style
I wish you couldn't figure me out
But you'd always wanna know what I was about
I wish you'd hold my hand when I was upset
I wish you'd never forget the look on my face when we first met
I wish you had a favourite beauty spot
That you loved secretly coz it was on a hidden bit that nobody else could see
Basically, I wish that you loved me
I wish that you needed me
I wish that you knew when I said two sugars actually I meant three
I wish that without me you heart would break
Yeah I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake
I wish that without me you couldn't eat
Yeah I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep
 
Look all I know is that you're the nicest thing I've ever seen
And I wish we could see if we could be something
Yeah I wish we could see if we could be something

jahej

jag har en fin vän som heter Emily och hon ska bjuda mig på bio ikväll eftersom jag inte hittar mina egna gratisbiljetter som gömmer sig någonstans i mitt hus. kommer väl fram om några månader när jag städar rummet.
bio blir det ivarjefall ikväll tillsammans med konsttjejerna och mimmi. kanske pear med! vi ska se nån film som heter nått med Las Vegas tror jag.

Precis haft nationellt i engelska och det gick väl hyfsat tror jag. nästa inlägg ska tillägnas militären

måndagkväll

måndagkväll och jag dricker mitt nya hallonte.

idag har jag framkallat fem rullar på foton - pust! men det fanns några riktiga bra bilder där
karin och jag började sätta ihop en dans på idrotten idag - hur kul som helst!
eftersom skolan stack jag för att prova på AfroDance och det var kul men tkr inte rikigt om hon som ledde det..

historiagrejerna ligger i skåpet (kanon therese). vet inte riktigt hur jag ska lyckas få ihop uppsatsen tills på onsdag
då jag imorgon ska iväg med halva klassen på militärövning från tidig morgon till sen kväll!
sen natt på onsdag betyder det då, något jag börjat vänja mig vid. kommer faktiskt inte ihåg sist jag sov ordentligt. världens mest långsamma kollaps?
deppen lyser igenom bloggen och jag funderar på att hålla mig borta härifrån några veckor. jag skriver bara negativt ändå känns det som.

.

she falls asleep and all she dreams about is you

when she's asleep the air she's breathing is for you

you're why she wants to live, she's not got that much more to give


rapport från huvudstaden

är i nordens venedig
sveriges vackraste stad
min hemstad
stockholm<3


idag har jag och mor vandrat runt i staden och jag har fotograferat massvis med skolans analoga systemkamera medans mamma har shoppat massvis.
själv har jag inte några pengar att spendera eftersom jag behöver dem till hulstred och barcelona så det enda jag inhandlat är läppbalsam från bodyshop (det som stödjer kampen mot aids), bikinitrosa, aikvattenflaska, två nya te och en solhatt :))

jag sitter nu här med en stor mugg fylld med mitt nyinköpta mangote och är helt slut. jag har varit det i flera veckor nu, känns som om det enda jag gör är pluggar, är i skolan eller jobbar. även här i sthlm kan jag inte koppla av - sitter med historian för tillfället. jag är så utmattad och behöver sova, sova massvis.

när ska min huvudvärk egentligen släppa? och när ska min hals börja fungera ordentligt?
förlåt för deppen men jag är så fruktansvärt nere. jag har aldrig behövt ett sommarlov så här mkt som iår
fast kalmar krossade djurgården med 5-1idag och sånt blir man lite gladare av!


fyra timmar

okej, fyra minuter kvar till det fyra timmar långa matteprovet börjar..
jag är hungrig. måste gå till klassrummet, pear hälsar

onsdag

image99
kreativa rubriker jag har ..
imorgon är det nationella i matte i fyra timmar. känner inte riktigt peppen.
egentligen har jag tyskaprov imorgon men jag bestämde mig nu ikväll att jag skjuter upp det. jag håller på att stressa ihjäl mig. kom inte ihåg sist jag sov ordentligen och jag hinner knappt äta eller duscha längre. hade redovisning idag på svenskan om Mary Shelley. Fick mvg på både muntliga och språket så jag är jätte glad för det!
FIck vg+ på mitt vattentema på Foton så denna veckan känns det verklgien skönt att man får lite belöning för all stress. Imorgon bär det av till Sthlm med min mor och det ska bli väldigt skönt att komma bort även ifall jag kommer plugga historia, psykologi, engelska och tyska som en liten idiot.

Bilder från i fredags då jag var och intervjuade på swedbank med emma och sen lekte på busfabriken med jenny å daniel innan jag började jobba
även en go bild från liseberg i lördags


My name is Fisbjörn

Hej
Isbjörn här men, snart får man väl kalla mig fisbjörn.
Det finns nämligen snart ingen is kvar för att flyta på, bara fisljummet vatten.
Tänk på det när du gasar. Och du, skaffa gärna en bil som drar mindre bensin




försök bidra till en bättre miljö

räkost

jag kan ju inte låta bli att garva


söndagkväll

och vips så var den långhelgen borta och jag är verkligen inte piggare efter än jag var innan.

Två av dessa dagar har spenderats på Busfabriken och igår var jag på Liseberg. Sjuk kul med mycket roliga händelser. Colorado åktes sex-sju gånger varav fem av dessa var i rad och jag lyckades få nöjet alla dessa gånger att få allt vatten över mig vilket lett till att jag var helt förstörd när jag vaknade i morse och snor så det räckte att föda halva Afrika. Radiobilarna var oxå en favorit i går , tappade räkningen för hur mågna gånger vi skrattade skrek "En gång till!".
Eftersom jag har elaka vänner så blev jag tvingad att gå sist i ledet i spökhuset. Det var ju helt fruktansvärt och jag blev så rädd redan i andra rummet att jag for in med mitt huvud i Tovas rygg så hårt att jag fick näsblod. Så det började ju rinna och mina händer blev täckta och jag gick där sist livrädd med äckliga zombies efter mig som blåste mig i öronen eller drog händerna över min rygg. Samtidigt som jag försökte vara duktig och få blodet att sluta flöda var jag tvungen att se till att jag kom levande ut ur detta skräckens hus. Väl ute har jag blod lite här och var i ansiktet. nej, jobbig upplevelse sammanfattar det!
Helium är kul förresten och jag köpte kläder på Rut m flera :))