FÖR JAG HAR DET BRA

Sitter just nu i min morfars lägenhet vid Råsunda. Spenderat eftermiddagen med mina barndomsvänner Jessika, Linn och Camilla på en uteservering på Medborgarplatsen. Så galet kul att få träffa dem igen, tio år sedan jag flyttade ifrån Stockholm och först nu detta året har jag fått kontakt med min gamla bästa vänner. De kommer ner till mig i Halmstad i slutet av juli om planerna går rätt och jag kan inte beskriva hur mycket jag ser framemot detta!

Annars då? Jo, jag ligger ute på min morfars land på Adelsö där jag sover, solar, badaro ch fotograferar.. Släng i några chipspåsar och några nattliga joggingrundor och du har mitt liv! Kan jag säga annat än att jag älskar det och njuter för fulla muggar?

PUSS

BRUM

Jaa, jag skulle egentligen sitta i en bil för två timmar sen men mamma och Ubbe tyckte vi skulle chilla lite och jag är inte den som säger nej till chill. Men nu ska jag vi alldeles strax placera oss i bilen för att köra upp till Stockholm! Jag stannar dock inte i en vecka som de andra två filurerna eftersom jag har business att sköta här hemma i slutet av veckan. Redan onsdag är jag back in town och kommer då spendera min kväll dansande på Kräm-premiären! See you there?

THE KING OF POP

I natt fick jag ett sms av Josefine.

"Michael Jackson är död"



VA? Själv stod jag i hallen redo att åka hem från Hampus efter en grymt bra kväll med mat och disneyfilmer men fick ju en chock och sprang direkt till datorn för att googla detta. Och ja, han var död! Helt ofattbart, 50 år gammal och the king of pop dör av en hjärtattack... Maddes kommentar på att han var död "Ja, nu är ju ivarjefall barnen glada.."

Jag tycker ivarjefall det är grymt sorgligt då jag alltid har lyssnat på hans legendariska låtar och kommer fortsätta göra det i all oändlig framtid.

Apropå död och sånt, ni ska vara tacksamma att jag sitter här idag. I natt när jag då körde hem så var jag två centimeter från att köra in i ett rådjur. Jag bara skrek och mitt hjärta rusade, så fruktansvärt obehagligt - speciellt när man sitter i bilen helt för sig själv halv två på natten på en mörk väg. Men både jag och den söta skogsvännen överlevde utan några skador!

FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT

Vädret som har befunnit sig i våran värld se senaste dagarna är så oroväckande fint att jag bara väntar på att gubbe bakom ett moln ska hoppa fram och ropa "HAHA - LURAAADE!!" och så börjar det ösregna och förblir så resten av sommaren... Men än så länge har jag inte sett någon lustigkurre där uppe.

Ska bege mig mot havet nu med min mor för att steka lite, vi vill ju alla se ut som små pepparkakor.

Jag är laddad för ikväll för då ska vi sitta massa folk på The Corner och dricka billig öl (19kr). Inte helt fel sätt att spendera en sommarkvälll


Min bäbis hälsar förresten!

SPÄRRAD

Idag skulle jag vara duktig och betala min mobilräkning eftersom jag var några få veckor sen. Försöker logga in på Mitt Tre men blir nekad "du finns inte registrerad".. What?
Provar då min mobil och ringer hem, en trevlig röst berättar då för mig i luren att "Din mobil har blivit spärrad för obetald räkning" !!!?

Snällt, jag var ju inte ens en månad sen! Jag tycker inte om vuxenlivet...

Gjorde mitt bästa för att följa den automatiska röstens instruktioner så att jag kunde betala men mitt bland alla födelsedatum, banknummer och "avsluta med fyrkant" blev något fel och allt misslyckades. Ringde då bestört Tre:s kundservice och fick hjälp av en dryg stockholmare. Räkningen är betald och min mobil är återigen AKTIV :))

IHOPSKRAPADE POÄNG

Varmt är det! Och jag gillar det. Min mamma berättade idag att varje sommar så kan man spå resten av sommarens väder beroende på vecka 26. Är det fint väder denna veckan kommer resten av sommaren bli kanon. Och har vi fint väder? ÅHJA!

Skramlat ihop lite vuxenpoäng i stan, gjorde lite ärenden. Ungdomsmottagningen, banken, apoteket och stadsbibblan. Ikväll blir det in till Stora torg med Elsa och Jomps för att kolla fotboll. Kommer nog blir hur bra som helst i det underbara vädret. Jag älskar sommarkvällar!

Stockholm på lördag

VUXENPOÄNG HOS JOSEFINE OCH DANS PÅ CAFÈET


Jag hade en galet bra midsommar som gick i onykterhetens tecken med bästaste vännerna

SHE IS A PRO


Har ni kollat in proffset?
Körde min premiärrunda igår med mamma och Ubbe ute på Vilshärads golfbana och om jag får säga det själv, jag var en ren naturbegåvning!

MIDSOMMAR

Idag är det midsommar, en vecka efter studenten. Man får ju hoppas på bättre väder idag än förra fredagen...
Dagarna denna veckan har varit sköna. Mest legat hemma och kollade på OC eller hängt med Joanna och Johanna. Igår blev jag dock inringd till Bus men det gjorde ingenting för GUD vad mycket snygga killar det hängde där! Bäst var väktaren, jag och Annika fnittrade generat som om det inte fanns någon morgondag.

På kvällen blev det uteservering med Joanna och hennes familj. I utbyte mot mat fick jag köra de små fyllona hem, mycket roliga resa, som vanligt när det gäller ivarjefall Joannas fader.

Sen cruisade jag och Joanni runt i Oskarström och dess förorter med Smurfhits på högsta volym - kändes som om livet inte kunde bli bättre!

Nu ska jag göra mig midsommarfin eftersom jag ska hem till JoseFINI ikväll för mat, lek och starka drycker :) Jag är lekledare, kommer bli succé

MY MILK TOOF


Jag måste bara ge ett litet tips ifall ni missat denna supersöta och roliga blog

TRÄNA TILL MAX


Jag har börjat hänga på mitt kära TK igen.
Igår gick det dock inte så bra. Jag och Joanna gick bara på första delen av passet för efter 30 minuter spinning hade Joanna en skrämmande röd färg i ansiktet och jag var sömnig och sugen på chips. Så när de andra gick ner för att pumpa i ytterliggare 30 min smet vi iväg till duschen för att sedan bege oss till Netto och Max. Kändes som mycket bättre tidsfördriv. Men man kan ändå säga att vi "TRÄNADE TILL MAX!" eller "MAXTRÄNING"... Ful men bra humor

EN S-PUMP?

Här sitter jag hos Joanna och som vanligt fikar jag. Det blir rätt ofta att jag skickar iväg ett litet sms när jag känner för det "Hemma? Får man komma inom på ett glas saft?" Jag och Jompen har nästan klippt en chokladtårta och är lagom mätt nu. I skogen har jag och Jompen brummat med, full fart med fyrhjulingen uppe hos pappa. Höll nästan på att köra på tyskkärringens får men misslyckades tyvärr!

Nu blir det spump med Joanni, nybörjare som hon är uttalade hon detta ord enormt fel ett antal gånger. Jag hoppas hon inte avlider ikväll. SNART ÄR DET MIDSOMMAR!

NORWAY

Idag är det 14 juni vilket är lika med att det idag är exakt två månader kvar tills jag och Jomps börjar jobba i Norge!!
Den 12 augusti åker vi upp och den 14 började vi, jag är galet pepp och ser framemot att få tjäna massa cash :)
oset.no


FY FAN VAD JAG ÄR BRA

Tänk.. jag har tagit studenten! Och vilken student, fy fan vad bra den var!! Visst, det ösregnad hela dagen men jag glömde ganska snart av det och kände inte regnet som sänkte min kroppstemperatur rätt så duktigt. För jag var så jävla glad hela tiden och sjöng hela tiden. Mina visselpipor och dyklit användes flitigt och jag fick rejäl nackspärr tackvare alla nallar och rosor som hängde runt min hals! MEN FY FAN VILKEN BRA DAG!!
Kände mig trött på mottagningen hemma och trodde faktiskt inte att jag skulle klara kvällen, men gud vad lyckad den var. Hade så jävla kul och träffade så mkt underbara vänner, 12 juni 2009 är dagen att minnas!!
Fick min älskade Nikon D60 med, jag blev så glad när jag öppnade paketet att jag började störttjuta... Vet inte hur många gånger jag började gråta igår egentligen... Champagnefrukosten, Bergmanssalen, parken, min fasters tal, presenterna...

Nu sitter jag här ivarjefall, precis hemkommen efter en fest i Folket Hus som kanske inte varit det roligaste jag upplevt. Kanske pga av alla fjortisar som sprang omkring med sina fruktansvärt fula och motbjudande kläder? Stannade ivarjefall tills nu, bra kämpat tycker jag! Med alkohol kan man klara mycket ;) Och Jaffa var trevligt sällskap, länge sen man umgicks med henne på riktigt.


Nu ska jag ivarjefall sova så att man inte vaknar lika sent imorgon (16.00).
Jag hoppas att ni alla andra hade lika bra student som jag för min var den absolut bästa någonsin!!


STÅENDE PÅ KANTEN TILL ETT SLUT

Tänk att lilla jag faktiskt tar studenten imorgon... Upprepar orden om och om igen men kan inte riktigt förstå det. Kommer nog ta ett tag innan man förstår vilken förändring som väntar i ens liv från och med imorgon.

Hela veckan har det städats, handlats och pysslat för studentmottagningen imorgon. Jag längtar efter att få hugga in i den smarriga smörgåstårtan och få utbringa massor av skålat till mig själv! :))

Imorgon blir det antaligen farväl till många i min klass och jag vet inte hur många tårar som kommer rinna ner för mina kinder. Gråtit konstant de senaste veckorna just för att tanken på denna enorma seperation som väntar... Tänkte publicera mitt tal från Sv C och säga TACK Sp06L för dessa underbara tre år. Hoppas ni vet hur mycket jag älskar er!

HYLLNINGTAL TILL SP06L
Nu står jag här på kanten till ett slut och ser början på något nytt borta i horisonten.
Tre år har jag spenderat nu på denna skola vid namn Sturegymnasiet och det är med tunga steg jag går ifrån den.
Att dessa tegelbyggnader skulle få en sådan stor inverkan på mitt liv var inget jag förväntade mig den där första sensommardagen augusti 2006 då jag satt i Bergmanssalen för första gången. När rektorerna ropade upp min nya klass spanade min blick direkt efter vad det var för människor jag hamnat med och om det fanns någon jag kunde passa ihop med.

Första dagen i klassrummet var så tyst att man kunde hört en knappnål falla och jag trodde aldrig efter den dagen att jag skulle komma att älska denna klassen mer än vad som borde vara möjligt. För det gör jag, jag älskar varenda liten sak som jag kan koppla ihop med SP06L. Vilka kan föra sådana diskussioner som vi? Vilka kan föra så många interna skämt som vi? Vilka kan skratta tillsammans tills vi knappt kan andas om inte vi?
Den sammanhållning som knyter ihop oss 30 helt skilda personer kan få mig att gå igenom eld och vatten om jag visste att det var för er.

Jag kommer att sakna alla luncher som kan innehålla allt från flygande matrester till bajsdiskussioner som kan vara lite för detaljrika. Eller att komma till skolan en studiedag men ändå finna hela klassen i biblioteket. Jagkommer skana krigen mellan ledarskap och studentkommitén med en Robert som är så arg att han säger "någon mer än jag som är så upprörd att ni vill sparka ner spädbarn och grilla kattungar?"
För att citera Robert Storm Petersen "Att sprattla med benen och säga hoppla uppfattas ofta som ett tecken på livsglädje" och livsglädje, det är just vad ni är för mig. Tack för att ni hjälpt mig att ta mig igenom dessa år som inte har varit de lättaste. År som innehållit många hinder i form av begravningar, olyckor, sjukdomar och alldeles för mycket stress. Men åren har innehållit något som är väldigt värdefullt för mig, skratt. Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjort under denna tid och detta är mycket teackvare de finaste flickorna i denna värld. (Och här började alla tårar forsa när jag läste upp talet)

Jag vill även citera en annan man, Håkan Hellström. "För ni är det finaste jag vet. När allt annat här är falskt och fel och jag bara går ner mig. För det är så jag säger det, ni är det finaste jag vet".
Årstider kommer skifta, vintrar blir somrar men tiden kommer aldrig kunna sudda ut eran betydelse för mig. Livet består av olika kapitel och det är dags för mig att börja på ett nytt där många av er inte kommer medverka längre. Men tro mi när jag säger det, jag kommer aldrig glömma någon av er. Jag kommer för all framtid minnas dessa dagar i Stures tegelbyggnader.

Jag önskar er allt vackert och hoppas ni kommer år allt det där ni vill åt

Love, Therese

EN NY VÄN




Idag kom det en fin liten kissemis och besökte våran trädgård. Han var väldig söt och extremt kelig. Ganska snart började han jama "Jag vill flytta in hos er" men det gick ju inte men jag sträckte mig så långt att han fick bo i mitt knä ett bra tag. Tillräckligt långt tag för att min allergi skulle vanställa mig ansikte till oigenkännligt.

Nu ska jag snart brumma in till stan för ikväll blir det utgång eftersom Emma fyller år :)


PLUS MINUS NOLL

Det är rätt ofta som jag är rätt trött på mig själv.
Idag är ännu en sån dag.

Håller på att städa mitt rum och attackerade just min papperskorg för att tömma den. Beslutade mig för att flytta över lite till ännu en påse eftersom den var väldigt överfull. Vad upptäcker jag då för något som gömmer sig där bland allt skti? 1000 spänn!!! Jag höll på att slänga två av mina femhundralappar. Jag blir så förbannad på mig själv, jag har noll koll!
Har faktiskt märkt att dessa pengar är borta, jag såg de sist på min tv och hoppades att de skulle komma fram under min städning. Men inte trodde jag väl att de skulle finnas i PAPPERSKORGEN?! Tänk så hade jag inte flyttat över lite av det utan bara slängt det, kul!!

CAMP STURE

Igår var det Camp Sture som gällde så Stures treor samt lite andra partysugna människor samlades på fotbollsplanen utan för Sturegymnasiet. Tält slogs upp, grillar tändes och alkohol färdades in i folks kroppar.
Jag lyckades ha hur kul som helst och fick en underbar fylla. Kollade upp skickade sms idag dock och upptäckte att det kanske inte var de mest lättlästa...
"Du är här! Jag lea upp dig, jag stor och dundre länge ang segrte" skickade jag till Billy kvart över tolv. Man kan ju undra vad jag menar..
Det blev i varje fall ingen sömn för mig, höll mig uppe hela natten och eftersom alla svek in på småtimmarna fick jag helt enkelt hänga med BF-are och dylikt.
09.00 stupade jag i min säng och låg där fram till sent på eftermiddagen. Nu har jag klippt gräset, dammat, dammsugar, skurat golven och diskat. Underbara sysslor att utföra på bakfyllan

BAL FÖR SANNARP, KATTEGATT OCH JOHN BAUER

Idag satt jag placerad längst röda mattan i Tylösand mellan 14.15-18.30 för att få spana in mina snygga vänner.
De var så vackra att mina tårar var nära att rinna flera gånger! Men detta vill ju inte Facebook vara med och visa, nejnej det ska bara krångla när jag ska langa upp bilder. Fy facebook, fy!
Här kommer några av mina 300 bilder ivarjefall och jag är så sur för att jag hade helt fel inställning på kameran vilket gjort de alldeles för ljusa.. :(


Lisa & Fidde, Elsa &Tobbe, Mickan & Nielsen, Jomps & Victor

Sanne & Cive

Jomps & Victor

Elsa & Tobias

Josse & Tony (förra veckans slav,hehe)

Joel & baldejt med underbart hår

Gabbe & Emma, extremt glada

Simon & baldejt


Dagens coolaste?

Elsa

Richard med baldejt

Michelle

Falk & baldejt, Kajsa & baldejt (måste egentligen redigeras, alldeles för mörk)

Sebbe, Jompen och Victor

SUNE SOMMAR?

Min ena tass mår inte bra..
Han blev nämligen överkörd i förmiddags av Anna. Förstår inte riktigt hur vi lyckades men på något sätt lyckades hon köra av min häl/smalben/fot med sin bil och ja, efter det har jag gnällande haltat omkring på Busfabriken från öppning till stängning. Var inte precis kul att bli tvungen att jobba så många timmar och min fot värker och dunkar alldeles för mycket nu. Men jag hoppas att jag imorgon kommer vakna upp med en friskare fot och inte med att det blivit värre...

Blev förresten uppraggad av en minibuss full med tyskar på motorvägen


PRATAR DU MED MIG ELLER PRATAR DU MED EN ELEFANT?


Ihelgen blir det bus för hela slanten. Länge sen känns det som!
Men nu är det bannemej dags att skramla ihop lite stålar

KOMMER NI IHÅG?


Han var min gud i mina yngre dagar..
Nu sitter jag här, en vecka från min studenten, och undrar hur tiden kan ha gått så fort

STUDENTENS LYCKLIGA DAGAR


Filmat 04.40 på Stureplan efter balen

BILAR

Tänk, jag har INGA fler lektioner nu. Ledig fram till studenten nästa fredag.. otroligt men sant! Har åkt upp till min fader och ska ut för att hoppa lite studsmatta nu med systra min. Hon berättade förresten nyss att hon idag blev pussade TRE gånger av en viss Isak i ettan som visst inte kan prata ordentligen...men hon hävdar bestämt att hon INTE är kär i denne man. Jag vill oxå gå i lågstadiet och springa omkring och bli pussad av pojkar på rasterna...

Igår var det en bil som hade kört in i Tovas grannes hus. När jag var där och lämnade av henne stod det poliser och massa folk, bilen var intryckt i deras källare. Braa gjort säger jag till detta!
Körde sedan hem till Karins syster Amanda för att hämta lite saker och när jag ska köra hem, jaa då funkar inte Ubbes bil ordentligen så den är nu på verkstaden. Har jättedåligt samvete, visst det var inte mitt fel men det var ändå jag som hade lånat den... hoppas det går att fixa billigt!

Apropå bilar, Karin ringde mig imorse när jag stod och väntade på att bli upphämtad av henne. Då hade hon kört av vägen. Usch, så jävla hemskt - hade kunnat gå riktigt illa! Men det gick bra, Fyttan mår lite dåligt bara men återhämtar sig hoppas jag!
Man glömmer ibland hur farligt det är med bilar.

31/5 2009 BLIR EN DAG ATT MINNAS

Säkert suttit nu i 1 1/2 timme för att fixa in bilderna på facebook. Krånglade mycket men nu finns det där - albumet "BAL" :)

Min och Karins entre i bärstolen (med fyra inoljade slavar som bar oss) blev större succé än vi hade kunnat föreställa oss. Folk jublade, fotade, följde oss med filmkameror, jublade ännu mera, applåderade - you name it! Hallandsposten följde oss hela vägen och var helt fascinerade vilket ledde till att vi hamnade på första sidan igår samt att stor del av artikeln om balen hamnade om just oss ;) Läs den HÄR! Grymt kul!


Vi kom tillslut fram till röda mattan och där gjorde vi vårt bästa med att le vackert mot alla som ville fota oss.
Mattan tog slut men inte fotograferingen, vi sprang länge omkring på klipporna och jag vet inte hur många gånger jag ropade "Pappa, pappa! Kom och fota mig med dessa!" "Pappa, pappa! Kom och fota mig här!". Många bilder blev det och vackra blev de oxå.



Maten var LJUVLIG! Jag och Karin blev placerade med två från BF, Rebecca och Jessica och det tog inte lång tid innan vi var väldigt onyktra. Detta kanske mest tackvare att vi hade smugglat med 9 små jäger och 5 absolut, höhö. Lyckades ivarjefall märka min klänning med lite ljuvlig bearniesås som förresten var helt sagolikt god!

Det blev att visa sina skills i dansen sen och detta var absolut inga problem för proffsen Kezo och mig!

Efterfesten var på Fina Laxen där vi shakade hela natten lång fram tills vi blev utslängda kl 04.00 så det fanns inget annat val än att traska från Vallås till Sture. På Stureplan var the party going on med hjälp av en bil som det strömmande hög musik ur. Folk dansade, drack ännu mera alkohol och käkade chips (tror det var världens godaste chips). Jag och Karin frös dock och bestämde oss för att ta 400-bussen 05.30. Halv vägs igenom Oskarström när jag gick hem från bussen dog jag lite smått dock. Inga krafter kvar så jag la mig på en bänk utanför kyrkan och ringde utmattad till Ubbe som fick komma och hämta mig.

Ja, sen låg man stenad i sängen hela dagen och missade en jättevarm och fin dag men DET VAR DET VÄRT!!
Balen<3



BALEN



Bal igår och allt var vackert och magiskt!
Hamnade på Hallandsposten första sidan med Karin för våran dunderbrakarsuccé till entré.
Bilder och beskrivning kommer :) God natt