En dag i Oslo


Jag är i Oslo hos Saris!

Vi har vandrat runt hela dagen i Oslo och jag har spenderat massa pengar!

Hon är min egna Serena van der Woodsen

Vi tog gratisbussen för att fika på Ikea


Nu ska vi käka Ikeachips och kolla Gossip Girl

Imorgon

Panik, ovetskap och ångest... Där har ni dagen!
Alldeles för många tårar och skiftande känslor men imorgon lämnar jag Oset för att befinna mig två dagar i Oslo hos Saris. På torsdag blir det jag som själv beger mig av till Kristiansand men jag ska klara det, dagen då jag tar kontroll över känslorna som jagar mig under ensamma nätter är här.
Mamma och Krissan räddade mig ikväll, mamma genom att försöka få ledigt i helgen och komma till mig med hela familjen för att göra så jag slipper vara själv i en främmande stad i ett alldeles för stort hus för en ensam tjej och Krissan genom att bara knacka på min dörr och lyssna, motivera och hjälpa mig när jag som mest behövde det.


TACK

Halling


Idag blev det helt oväntat bestämt att vi skulle ha personalmiddag med open bar. Tackar vi nej? KNAPPAST
Det hölls tal och jag stank vitlök för första gången på länge men Miccan var väldigt saknad vid bordet av oss alla.
Ett antal öl och vinglas slank lätt ner och min sista helg här på Oset har helt enkelt blivit lyckad, tredje kvällen i rad^^ Men ska man slå till så ska man slå till! Man ska ta farväl på riktigt.
Imorgon 09,00 börjar mitt absolut sista pass på Oset Høyfjellshotell, ska städa extra fint! Puss och godnatt

I'm your biggest fan

Gott folk, idag har jag jobbat från 09.00-23.00 förutom en paus på 60 minuter då jag sooov framför gossip girl.
Vet ni vad det innebär? Jo, pengar. Sånt tycke rjag om.
När jag slutade var det bara att springa till hybel 4, duscha snabbt och sen sätta på sig lite någorlunda fina kläder, jag och joooompiskompiiiiis vandrade upp till baren med lite sällskap av andre. ett antal öl blev inköpta för mina drickspengar och självklart blev det en rosa pantern mot slutet, kan inte ju inte motså. Frodo erbjöd sin hotellnummer samt nyckel ett antal gånger och vi hjälpte en norsk jente när hon ville ragga på den nya bartender MAORITS (kan det stavas så?) som faktiskt bor vägg i vägg med mig. Jag sa till honom att vi kan prata i natt genom knackningar, vi glömde dock att komma överens om olika koder. Så det är bara att knacka på och hoppas han förstår. Jag funderar på att äta några turkar men vill samtidigt spara till mina tågresor. På tisdag kl 11 lämnar jag oset FOR GOOD and never coming back . Jag ska till oslo och träffas finaste sara och på torsdag, jaadu då flyttar jag till kristiansand. Fick berättat för mig idag att jag kommer finna många gutter där (Y) jag och krissis ska uut sa vi idag. nej, nu småte jag sluta. jag är inte nykter. förresten, miccan åkte idag och det är mindre kul


Vi har blivit med hus!

Nu kan jag inte hålla mig längre, hade tänkt vänta med detta inlägget tills jag fick mejlet med bilderna.
MEN HALLÅ!! VI HAR JU FÅTT ETT HUS IDAG!!
eller fått och fått, vi betalar ju för det.
Vaknade idag på bästa sättet, en Micaëla som stod och bankade på mina fönster med den underbara nyheten att huset är vårat. Alla andra flyttar till Norge och trycker ihop sig i lägenheter medans vi ska flytta in i en helt nybyggd miljonvilla! Det är helt fucking AWESOME!
Nämnde jag havsutsikten? Eller de fyra sovrummen? 120 kvadratmeter?
Om en vecka bor jag där


Paparazzi med Lady Gaga surrar i mitt huvud dygnet runt. Om ni någon gång undrat om hon är begåvad eller bara är ihop mixad i en studio, ja tryck på play här ovanför så får ni svar på den frågan.

ÅTTA

När ödet inte samarbetar, när det som inte får hända händer.

I natt, bara några kilometer från min hybel där jag låg och sov, brann ett helt stall ner i natt.
Åtta hästar brann inne... Var finns orden som kan beskriva en sån här situation?
Det gör ont.. Jag ser stallet därhemma i lågor så fort jag tänker på det. Zeke, Heike och alla de andras skrik ekar i mitt huvud.

Jag blir mörkrädd när sånt här händer, jag blir rädd för vad livet innebär


Alla dessa lägenheter

Jag blir helt snurrig!
Att jaga lägenhet är riktigt påfrestande, speciellt när man sitter alldeles för många mil ifrån den stad man ska flytta till. Besvikelsen som rinner över mig varje gång jag loggar in på mailen och upptäcker "inga nya meddelande" är påfrestande. Kristiansand har ett vackert utbud av lägenheter men det finns så mycket som krånglar. Antingen vill vi hyra för kort tid eller så är vi för många eller så är det för dyrt eller så är det svinlångt till busshållplatsen eller så bara SVARAR DE INTE NÄR MAN RINGER!!
Idag har jag hittat ännu en lägenhet och denna vill vill vill vi ha. Den ligger centralt och är vacker vacker vacker. Billig med plus att el och internet ingår. Sånt gillar vi väldigt mycket! Negativa är att det bara är 2 sovrum men vem har dött av att sova på madrasser? Ingen hoppas jag.

Så ännu en gång vänner och familj, håll tummarna!

All these autumn leaves are yours tonght





Autumn leaves under frozen souls
Hungry hands turing soft and old
My hero crying as we stood out their in the cold
Like these autumn leaves I dont have nothing to hold


På promenad med mig själv


Sprakande färger

Idag är en fantastisk dag.
Jag ska nu ut och fånga allt det vackra!


I think of you in color that don't exist


Kristiansand

Idag har det trillat in flertal svar från olika lägenheter, framtiden ser ljus ut!! Bara dags att fixa ihop en charmig beskrivning av oss så blir nog nån lägenhet våran^^ Vi planerar att ta ett gruppfoto att skicka med där vi alla ser nördiga och snälla ut, vi anser att det kommer öka våra chanser enormt!
Fast jag väntar fortfarande spänt på svar från den lägenhet jag vill ha mest, billig och enormt fin! Kolla in den, tycker ni inte jag ska få bo där?
http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=18570928&sid=xz6fdaj_50j847939
Snälla håll tummarna för mig!

Idag har jag städat toaletter i 8,5 timme och sen på kvällen serverat (bl a familjen Larsson^^) i 3,5 så det blev många timmar idag vilket jag gillar mkt. *gilla-knappen*
Ledig dag är det som gäller imorgon men jag ska ta vara på tiden, simning och jobbsökning är det som står på schemat! Plus lite mer lägenhetsjagning

Information

Okej gott folk där hemma i Sverige eller vart ni nu håller hus. Här kommer en big uppdate!

Jag kommer inte vara kvar här på Oset särskilt länge till. Vi hade öråd idag med the boss. Säsongen är snart slut vilket innebär alldeles för lite gäster och alldeles för mycket personal. Så vi är sex personer som kommer sluta innan den 11 oktober. Jag, Miccan, Michan, Krissan, Malin och André. 
Jag fick välja själv om jag ville stanna eller inte men eftersom Gudrun inte kunde lova timmar så måste jag välja en ny väg att gå, jag är i Norge för pengarna.

Så inom en snar framtid kommer jag bo tillsammans med fem andra personer som jag bara känt i lite mer än en månad, how fun isn't that? Vart vart vart ska vi ta vägen då? Jooo, Kristiansand är vårat mål och vi har redan nu ikväll fått svar på en lägenhet. Många mejl har skickats iväg ikväll och imorgon har förhoppningsvis fler svar trillat in i min inkorg.

Jag tror jag kommer tycka om denna vackra kuststad, jag ser framemot att förälska mig i en ny plats.
Puss och godnatt!

Miles apart



Now we've all grown up, gone on and moved away
Nothing I can do about it, nothing I can say
To bring us back to where we were when life was not this hard
Looking back it all just seems so far, so far away



SPISESALEN

Det händer alltid saker i spisesalen och jag glömmer alltid att skriva in det här. Så intressant att se hur folk beter sig. De senaste två kvällspassen har jag mött på tanter som nynnar på melodin aggressiva toner.

Idag var det en dam som fick nog eftersom hon tyckte hennes man åt alldeles för mycket. Visst, han åt rätt mycket. 2 soppor till förrätt, fylld tallrik till varmrätt för att sen be om påfyllning. När jag skulle ta bort faten från hans påfyllning såg han att det låg en skiva kvar med oxkött. Fingrarna kunde inte styra sig själv så han greppade den innan jag gick iväg.
Då fick hans fru nog, hon hade för det första förbjudit honom från att ta påfyllning men vem är hon att stoppa en hungrig man? Men när han tog en köttbit med fingrarna fick hon spel. Massa skrik, viftande fingrar och stolar som skjöts undan häftigt slutade med att hon ilsket lämnade spisesalen för "här tänker jag INTE sitta längre, nu har jag fått NOG när det gäller dig!! Uppför dig!"

Så se upp när du gifter dig, ät inte för mycket!


NOVA OCH DENISE



mina systrar


TOTAL MAKEOVER

Full hålligång i hybel 11 idag. Blondie goes brownie!


02.00

Kvällen - misslyckad
Natten - lyckad!

Idag hände det som absolut inte får hända. Det jag våndas över sen dagen jag kom hit. Jag är ju ingen utbildad servitris men det har funkat väldigt bra ändå, tills idag. Skulle egentligen inte jobbat kväll men Krissan bad mig ta hennes pass, man är ju inte sen med att säga nej till extra timmar!
Vad händer efter jag tagit dricksbetällningar från första bordet då?
Jo, jag kommer ut med en full dricka med massa öl och rödvin. Ska ställa ner första ölen och med mina korta armar gick det helt enkelt inte eftersom han satt så långt ut. Hans rygg stöter till min bricka och jag ser första ölen börja vingla. PANG - vi har ett dominospel in action! Två sekunder (som kändes som två minuter) senare har vi tre oskyliga pensionärer som har alldeles för mycket öl och rödvin på sina kläder.
Jag skämdes något så fruktansvärt och i ren panik (samt tårar) sprang jag ut i köket "Vad gör jag? Vad gör jag?" Malin och Ante hjälpte mig med pensionärstorkning och glassopning och sen var det bara att ta sig i kragen och servera om dem (eftersom all deras dricka låg på golvet).
Mina händer skakade hela kvällen och jag svär att jag hade börjat storböla om något bara snäst åt mig en enda gång!

När kvällspasset till slut var klart gick jag hem, duschade och började fixa håret. Självklart brände jag mig på plattången, det gör fortfarande ont. Gick upp till baren sen med alla andra och spenderade stor del med min tumme i ett glas med is.

Men det blev även rosévin, Rosa Pantern och öl tillsammans med massa bugg med Jompis! Nu ska jag sova, imorgon är det sovmorgon! Kl 12 börjar städningen.

Fredagen

Idag har jag städat toaletter i 9,5 h. Alla som är avundsjuka, räck upp handen!

Någon?

Ingen?

......



Imorgon är det dags igen!

nionde oktober



Nu är det mindre än en månad kvar till mamma och Ubbe kommer till mig. En månad är inte lång tid men ändå är det för långt. Önska de var här nu, vill prata med dem, höra deras röster. Inte behöva använda msn varje kväll!
Men jag ska kämpa, håll ut. För snart är de här! :)

älskar tiden när denna bild blev tagen

090909

Jag kan inte styra min omvärld. Det enda jag har kontroll över är mig själv och mina tankar.




Nothing compares 2 U

Idag orkade jag inte mera. Alla vet att bägaren har en förmåga att ibland rinna över.
Idag svämmade min över

De senaste veckorna har bestått av sömnlösa nätter som gjort mig helt utmattad. Jag kan inte finna någon ro, jag är stressad på nätterna och tänker för mycket. Ofta ifrågarsätter jag mitt beslut att ha åkt hit, till Oset långt från mitt hem och all den trygghet som finns där. "tänk att du bara är där en kort period av ditt liv" skrev mamma till mig idag. Men det är fel period, det är inte rätt, det känns inte rätt. Min morfar är döende i cancer och här sitter jag långt långt borta och inte ens vet om jag någonsin får träffa honom igen. Sådär, då var tårarna tillbaka..

Jag har vetat det några månader nu och det är så påfrestande att alltid vara livrädd för svaret när man frågar "Har du pratat med morfar? Hur mår han?". Eller när det ringer på mobilen och det är mamma, ringer hon för att meddela att det hänt nu? Eller som när jag träffade honom nu i somras och han tog av sig tröjan för att visa hur smal han blivit. Min morfar har alltid varit en stor, stark och stadig man och nu.. han är mer utmärglad och mager än de värsta fallen av svältande afrikanska barn. Jag kommer aldrig glömma smärtan jag kände i hela mig när jag såg det. Samtidigt som jag bara ville skrika och gråta ut min sorg över detta öde som drabbat denna fina människa så ville jag visa mig stark, morfar vill alltid att man ska vara stark.

Det var inte längesen mormor lämnade oss heller, ibland kan jag tillochmed glömma bort det. För det känns så orealtiskt att min mormor skulle.. dö? Hon var absolut inte rätt för det, hon hade så mycket kvar i livet och så mycket hon ville se och uppleva. Hon var för ungdomlig på sitt egna sätt och det gör så ont att förlora någon som man älskar så himla mycket.

Att vara här uppe och dagligen se lyckliga pensionärer som lever livets goda dagar, inte visste jag att det skulle vara så svårt. Dagligen påminns jag om att varken min mormor eller morfar har det så här och ingen av dem kommer någonsin vara "ute på tur"...

Det gör så ont i mig också att se min mamma, tänk att förlora sina föräldrar under en sån kort period. Jag vet aldrig hur jag ska hjälpa, vad jag ska göra. Jag står bara handfallen utan att finna de rätta orden.

Tomheten i fjällen har krypit in i min själ och allt känns bara för jobbigt. Jag vill hem, krypa ner i min säng och gömma mig under mitt täcke tills allt blir bra igen.

Denna väntan dödar mig men samtidigt vill jag att den aldrig ska ta slut, för då är det .. försent

You make me laugh so hard my face hurts

Vet ni vem det här är?

Jo, det ska jag berätta. Detta är världens finaste vän!
En vän som jag saknar så mycket att jag får ont i hjärtat.
Det absolut underbaraste med henne idag är att hon kan göra mig så lycklig att jag börjar gråta även ifall hon befinner sig långt borta i London.
Vad väntade mig idag i den blåa lådan? Lådan jag gått till varje dag för att hoppas hoppas det finns något från någon där hemma tänker på mig och saknar mig. Jo, idag fann jag det, det vackraste någonsin. En vykort från bästa tjejen!

TACK TACK TACK, älskar dig!
Du gjorde mig så fruktansvärt lycklig, det lilla gör mycket här borta


AUDRINA I SKRÄCKFILM



Audrina från The Hills ska visst bli skådespelare nu (Heide körde in på vägen som playboymodell och sångare ist).
Efter att ha sett trailern verkar det mest vara en modern version av "I know that you did last summer". Audrinas roll är inte särskilt stor verkar det som, det är ju hon som blir dödad i början... Jag ska se till att se den ivarjefall

Ikväll blir det skräckfilm med Miccan och Michan, vi ska nog satsa på The Grudge tror jag... Är alltid lika töntigt rädd när jag ser den. Sen avslutas det med The Hangover så att vi alla kan sova lugnt.

Hybel 11

Miccan fyllde 20 år





Det var en sjukt lyckad kväll
Tack


20


Ikväll är det All In eftersom Miccan fyller tjugo år!
Fettnajs och jag är taggad till tusen. Dags att dra till en hybel 11 där det vankas förfest 


I should know who I am by now


Kvällsmusik


Your name is the splinter inside me while I wait

EN TURK


Kolla vad som väntade mig när jag kom till min hybel efter många städtimmar? Jag gillart!
Miccan och Krissan har varit snälla och köpt lite åt mig i Gol när de var nere idag. Själv har jag jobbat hela dagen! Städat rum helt själv (lame as hell), 76 fucking rum var det. Snart börjar mitt andra pass.. Pengar pengar pengar! (Y)
Tack vare min charm idag har jag även fått 100 spänn i dricks, 50 från två olika personer. eftersom "du är såå trevlig och söt!!" Det älskar svenske jenter här uppe!



SKYPE ÄR DET SOM GÄLLER

Idag har det tjänats pengar, 12,5 timmar har jag jobbat idag. Först ett 8,5 timmars städpass med Michan som mest bestod av skratt åt fula och tråkiga saker. Fast just då, med våra övertrötta sinnen som fick för lite sömn i natt fanns det inte något som kunde varit roligare.

När jag slutade vid halv fem så blev det skype för hela slanten fram till halv sju när mitt andra pass började. Far min hjälpte mig med att installera camen och sen blev det ju att skypa med mor och daniel för att visa mitt fina nylle (som förresten inte är så fint, två feta vänner har flyttat in på min haka).

Nu har jag duschat och haft underbar inpackning, mitt hår har aldrig varit så dåligt som här.... ogilla! Dags för lite oth och sen nattinatti. Ska försöka bryta mönster och somna innan halv tre. Imorgon har jag en dejt med Joanna att se fram emot :D!!!


Först pappi & bror och sedan daniel & mor.
Jag fylls av så mycket känslor över att se dem igen, jag har verkligen en känsla av att jag varit borta i flera månader...