Julklappar!


Jahaja, då vet man det! Tack så mkt vänner och familj, ni verkar göra ett good job :)


Favoritten + Spot = 16,5 h

Mina fötter värker, dunkar och gör sååå ont!
I tro om att jag bara skulle jobba 6 timmar idag tog jag ett par skor som är lite för små. MEN min arbetsdag blev på 16,5 timme istället. Blev inringd av Spot så jag är precis hemkommen. När vi städade efter stängning nu gjorde min fötter så ont att jag knappt kunde gå. Men hej hej hej till pengarna, kan lätt göra om denna arbetsdagen bara med ett par bättre skor :) Nu är klockan snart halv sex, kanske bäst att sova lite?

Jobbelijobb

Jag har börjat bli så dålig på att uppdatera. Egentligen har jag massor att skriva om men jag har bara inte funnit tiden riktigt. Jag har väl inte riktigt tid just nu heller egentligen men måste uppdatera er om vad jag händer!
Precis kommit hem från ett av mina nya jobb nu, halv fem på morgonen! Blev erbjuden jobb på en nattklubb här i Kristiansand som heter Spot. Fick ansvaret för garderoben idag och det gick kempe bra. Chefen var nöjd med mig och sa att jag får fortsätta där. Varje månad har de även bartender utbildning så han sa att de ska utbilda mig till bartender sedan när jag börjar närma mig min 20-års dag! Galet bra :) Annars är det är mkt bra nattklubb, snygg inredning, bra musik, trevlig personal :) I like it!
Jag har även börjat på ett kafé där jag stormtrivs. Började där i torsdags och jobbar i princip heltid där. Chefen är störtskön och hans mamma som oxå jobbar där är helt underbar. Supertrevlig personal, kosliga kunder och härlig atmosfär! Jag ångrar inte mitt beslut att sluta på Ventelo för gud så mkt bättre man mår när man trivs på sitt jobb!
Blev även erbjuden jobb på Makrellen igår, där Krissan jobbar, så ska hjälpa till vid julebord och så. Sen jobbar jag extra vid julebord vid Caledonien, ett hotell, men det är bara nästa helg oxå.

Känns som om jag har 20 jobb, haha!
Nu ska jag sova! Idag har jag först jobbat på kaféet (som heter Favoritten) mellan 11-16 och sen på Spot mellan 21-04. Imorgon jobbar jag på Favoritten 12-18 :)

Ja, nu har ni lite koll på the news in my life!

(Var ute i torsdags men Krissan och Anna (som är på besök). GALET lyckad kväll!!)

Jag sa kolasås!


Jag spillde just ut massa stearin över min dator när jag skypade med mamma! Mindre bra men nu är det gone gone gone, ingen skada skedd :)

Idag är det Krissans 20års dag, nu är jag ensam om att vara liten i huset. Vi överraskade henne med pancakes och vacker sång i morse! Eller ja, det var Bode som fick göra en insats och fixa pannkakorna. Vi andra stod mest bredvid och gav stöd :) Men har man en amerikan som även är konstnär, jaa då är det ju bäst att han gör amerikanska pannkakor som formar orden "Happy Birthday!" Jag och André fick äta upp resterna, det var min favorit del av morgonen!


Annars har jag och Krissan firat hennes stora dag med finmiddag på McDonalds!
Nu är hon på jobb men jag håller mig troget uppe eftersom vi ska kolla Saw 6.
Michan kom precis hem med, ska nog gå och pussa lite på henne.


Fika med Krissis



Har ni sett? Den är magisk, I love love love this one.
För 28,50 får man smaka en bit av himmeln.
Alltså, man får bokstavligt talat ett berg av marshmallows, choklad och grädde <3

Nu har jag kommit ikapp med One Tree Hill och längtar efter nästa episode. Och förresten, VART är det senaste gossip-avsnittet? Det skulle kommit ut i natt and I still can't find it!

lets do a video!



När slutar du jobba ikväll?

Igår jobbade jag extra på julbord. Jag blev attackerad och jagad av 60 norska elektriker.
Att vara svensk jente är inte alltid det enklaste.
Nu ska jag alldeles strax in till byen igen, julebord ikväll också.

Igår efter jobbet gick jag över till Krissans jobb, Makrellen. Där fick jag champis! Krissan och jag tog sista bussen hem (00.10, heja kristiansand) men forsatte med myskrök ute i vårat solhus :) Hon är så bra!

 



"Det här är mitt största!"
Jag var galet trött egentligen och mina ögon tålde inget ljus.

Ikväll blir det antagligen utgång med Krissis när vi slutar jobba

He's a guy. They don't talk, they fight. It's all that crazy testosterone.

Ja, här sitter jag. Arbetslös är vad jag är men nuförtiden ägare av en mycket fin mobiltelefon.
Han och jag kommer få en mycket fin vänskap och denna gången ska jag inte svika min vita vän genom att mörda honom i smultronvin (gud vad längesen jag drack smultronvin!)

Idag har jag... suttit hemma eftersom det är det enda detta vädret uppmanar till det. Har regnat i en månad nu!
Imorgon ska jag ivarjefall göra lite nytta, ut till sørlandssenteret för att prata med ali på ett café och sen ska jag jobba från 16.00 på ett julbord. Extraknäcka nu några helger!

Annars? Har något spännande hänt?
JA, tänk för att det har det. För idag har vi fått tillökning här i familjen. Bode från America flyttade hit idag, Michan var ett jävla psykfall innan idag. Men nu är hon lugn, fin och lycklig eftersom hennes man har kommit till henne.
Jag gillar honom. Han har med sig gott te, har bjudit mig tuggummi och har ännu inte kommenterat min värdelösa engelska utan ler bara snällt.

You are my kind of beautiful


Idag har varit en mycket fin och bra dag, en dag som fyllt mig med massor av måbra-känslor.

Jag och Krissis har tränat och sen fikat på ett litet smultronställe här i Kristiansand med den absolut godaste varma chokladen jag någonsin smakat. Tio-poängare! Krissan är en tio-poängare hon med, ligger och väntar på att hon ska komma hem. Fina tjejen!

När jag åkte hem med bussen ringde jag Saris och pratade med henne, saknar henne så mycket! Det var skönt att prata, blir alldeles för sällan. Väl hemma fann jag i min brevlåda ett paket från Per och Mes!! :) Det innehöll Camel Balls, gammal Daim och massa underbar foton från fester, Lloret de Mar, skolan mm. <3 LOVE!

Fina dagen fortsatte sen med att jag pratade med bästa bästa Bisse på skype, åååh som jag saknar henne!!

För att sedan göra kvällen ännu bättre ringde sara igen och vi pratade i ytterliggare en timme.

Så nu är jag fylld med massa kärlek och glädje över mina kära vänner. Saknar er så mycket <3



Bra norsk musik!

I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep


Jingle Bells

Send your own ElfYourself eCards


Jag har precis skrattat så mycket att jag nästan kräkte upp mina lungor!
Klistrade ihop denna nu i afton och ja, detta är mina underbara familj här i Kristiansand.
Love love love

ENJOY

I did it

Jag har precis sagt upp mig

K-sand


Igår var det lite fest hemma hos oss :)
Mest Face2Face-people as usually. Malin och André var mina klara favoriter för kvällen, jag hade kunnat sälja min själ för att få en film på de när de dansade till Right Round!! Fast då hade jag gärna även velat att överbevakningsbanden från McDonalds från förra lördagen hade ingått.
Annars kvar kvällen bra, kände att jag var lite överallt. Ena stunden var man hemma, andra stunden stod man och åt Choco Pops med André hos grannen för att sen helt plötsligt sitta i en bil på väg in till byen med fel jacka.


Det pussade helt vilt! André fick exprimentera lite och kärlek spreds med vinden!
Inne i byen hittade jag Krissan men eftersom den enda legitimationen jag hade med mig var Andrés så vandrade jag mest omkring i 45 mn med Patrick och Joachim för att sedan åka hem med bussen för nachspiel. (Här i Norgelandet heter förfest och efterfest forspiel och nachspiel...)
Krissan fick lära sig stapla 20 vinglas på en hand så nu blir det löneförhöjning på Makrellen :) Annars somnade jag inte förrän vid halv åtta tiden imorse och gick upp 2,5 timme senare så nu är det verkigen dags för att sova så att jag inte missar min läkaretid imorgon.

Så här såg det förresten ut utanför vårat hus imorse. Kråkorna hade varit på besök och haft fest...

Fredagskos

Äntligen fredag!
Har precis varit på ICA med m&m och inhandlat allt man behöver för lite fredagsmys.
Kom hem vid fem idag och var kallare än någonsin innan. Vägen hem från bussen var fruktansvärt, tog mig säkert 20 minuter att ta mig hem och det blåste något så fruktansvärt samt regnade "isregn". Var så kall och blött och depp.. la mig framför tvn för att vänta på att min familj skulle komma hem men de kom aldrig så jag somnade. Till slut kom Miccan hem och jag slapp vara själv i ett mörkt, kallt och tomt hus.
Upptäckte förresten idag att vi typ fått 30 nya kanaler. AWESOME! MTV är återigen i mitt liv, love love love!

Imorgon blir det en liten chillfest här hos oss. Ingen aning om hur mkt folk som kommer men troligtvis inte så många. Jag och Malin ska briljera med Thriller-dansen imorgon! 
Dagen kommer vara mkt bra imorgon! Först ska jag in till H&M och spana in den efterlängtade Jimmy Choo-kollektionen. Lönen jag fick idag kommer troligvis säga POFF! och sen blir det vinmonopolet och träning. Eller jag hoppas jag kan träna, min hosta har återvänt men förhoppningsvis bara tillfälligt. För fortsätter det så här kommer jag dö av andnöd om jag blir andfådd...

Jag ska fixa ihop en liten överraskning till min familj förresten, eller jag hoppas jag ska kunna fixa iordning den:))


Skypa med Mamma och Ubbe igår, de är så fina <3 Fick se ringarna med! Blir lycklig enda in till själen :)

Pratade med Pappi idag, saknar honom :( <3

My new baby

Sådär, lite mer än halva arbetsveckan är avklarad! Snart helg, vet inte hur jag ska förklara för att få er att förstå hur mycket jag längtar. Känner verkligen hur jag kommer in i samma rutin som när jag gick på gymnasiet. Och jag gillar det inte! Vill inte gå upp varje morgon kl 6 för att gå hemifrån när det är kolsvart ute för att sedan komma hem igen när det är lika mörkt igen. Sitter framför en dator i 8 timmar om dagen och den sociala faktorn är lika med noll.
Men jag får inte ge upp, måste verkligen ge det en chans! Skulle det sen visa sig att jag inte klarar av det får jag väl gå ner i deltid och jobba extra någon annanstans? Eller jag vet inte.. tänker mkt på det ivarjefall.

Något positivt med dagen ivarjefall är att jag har köpt en ny telefon och kommer ha ett ansatte-abonnemang där jag ringer billigt billigt!
Jag har även fått mitt maffianamn på jobbet nu (de har 3 maffiafamliljer på jobbet) och jag fick Sweedo Bandido.... HM! Jag har även fått kommentaren att jag är lik Carola.. what?




If I see you this darkness would turn to light

sexbom sexbomb!

Fredagsmys med Micaëla Gripenberg

Verkar som om det vaknas inflyttningsfest på lördag.. vi har ju fått ett litet uthus nu med!
Inte någon som är sugen på en tur till Kristiansand i helgen? *blinkblink*


McFlurry


Igår hade Face2Face personalfest.
Alla utom jag och Krissan jobbar där men vi fick också hänga på, vem säger nej till svenska jenter?

Jag har aldrig aldrig och klapplekar stod på schemat och fin allsång.
Allt var mkt trevligt FRAMTILL jag fastnade i en hiss med 5 främmande människor.... Kissenödig var jag med (alla som någon gång festat med mig vet att jag springer på toaletten var femte minut) så ni kan ju tänka er min situation när vi sitter fast i en hiss i en TIMME! Trångt var det med...


Efter midnatt hamnade vi på något ställe som hette Havanna där vi dansade, välte ut folks dricka, fick lite aggressiva utbrott mm.

Kvällen mycket mycket händelserik. Herregud, vi har garvat åt allt hela dagen! Jag önska jag kunde dela med mig av alla händelserna men tyvärr, jag kan inte göra det offentligt. Vi ska dock försöka få tag på ett viss par övervakningsfilmer...
MCFLURRY! <3

Idag har vi haft familjeutflykt till en pizzabuffé med världens bästa salladsbuffé. Gillar min fina familj väldigt mkt!


Pengar rullar in som det ska, det går bra nu

Har haft mina førsta samtal idag, fick tre salg på de tre førsta samtalen. Hur awesome ær inte deeeet??

Studier

Sitter och pluggar bredbandspriser, mobilabonnemang, IP-telefon och allt liknande. Det är mycket att lära sig, alldeles för mycket att hålla koll på, igår kändes det så hopplöst att jag bara ville gråta och säga upp mig direkt. Men idag satt jag bredvid en kille som lärde mig massor, lärde mig mer på en timme där än på hela dagen igår. Men det är fortfarande många frågetecken, 8 olika program är det man använder samtidigt under ett sälj. Lägg till 800 websidor samtidigt! Men det kommer bli bra, det kommer bara ta väldigt lång tid. Han jag satt med idag sa att det tog 1,5 månad för honom att börja få till säljen. Så jag har ännu god tid på mig att vara kass... Förhoppningsvis är jag så flink att jag kan de bra om bara några veckor, måste ju visa framfötterna nu när jag blivit satt på heltid! Det brukar man få jobba sig upp till annars men jag charmade visst Roy så mycket på intervjun att han satte mig på dagtid direkt och det vill vi inte ändra på!

Imorgon 16.00 börjar ivarjefall min helg och den varar ända fram till måndag 08.00 - lovely. På måndag får jag lön också så då ska det handlas MAAT!
Undra vad helgen kommer bjuda på?

Sittin on the toilet


Inspiration ifall du har tråkigt när du bubbar.
Nu ska jag gå och lägga mig, godnatt

EGOINA



Lämnade just en kommentar på egoinas.se om att hon kunde väl göra ett inlägg med meningar man inte bör säga i Norge, som t ex fråga "Är Johan hemma?" eftersom det betyder "Är Johan efterbliven?". Hon är ju nämligen en norsk jente egentligen, och vips efter några minuter var min önskan hennes lag :)
Egoina är nog det absolut roligaste i bloggvärlden, har ni missat henne kan ni från och med nu sona för erat brott.

Favoritmeningen vi brukar köra här på Kystveien är
"Jag är hemma och dricker bärs"
(Jag är efterbliven och dricker bajs)
http://egoinas.se/2009/november/meningar-du-inte-bor-saga-i-norge.html#comment


dangerous times here in Kristiansand


Har ni hört det senaste? Att det finns en vampyr som springer omkring och biter av folk öronen här i Norge?
Men vart i Norge är detta då? JO, självklart i KRISTIANSAND! I fucking live here!
Det kunde varit mitt öra som rök i lördags när vi var ute på byn...
Jaja, det är bara att sätta på vampyrradarn och hålla utkik, vem vet när han blir törstig igen?

Ventelo

Nu ska jag iväg för min första dag på Ventelo. Hatar att min magkänsla inte alls är bra, vet inte om det är för Ventelo eller vad. Jag tror inte jag riktigt trivs med att vara försäljare, är inte riktigt min grej. Men det är bara att bita ihop och fortsätta. Det är pengarna jag är här för och på Ventelo har jag stor chans att få ihop en hög.
Ångest rider mig men jag vet inte för vad, hatar det. Och vart är min hunger? Har inte ätit någonting på hela helgen och ändå är jag inte hungrig. Vill men kan inte... Eller en halv banen, chips och en advokado har jag ätit sen i fredags... Fick i mig lite havregrynsgröt nu ivarjefall. Förhoppningsvis släppet ångesten, pressen och den jobbiga magkänslan efter första dagen. För jag vill verkligen att detta ska bli bra!


SMGULD!

Veeet ni vaaaad?????
AIK VANN SM-GULD IDAG!!! iiiiiiih, har skrikit och skuttat och skrikit och skrikit... Helt fantastiskt!!! GULD!! GUUUULD!! I'm so happy :D

Annars har dagen varit en ren bakisdag, enda gången jag lämnat huset var när jag tog bussen till Jokern (enda stället i hela Kristiansand som är öppet en söndag typ) för att köpa chips och dipp. Jag kände ett starkt behov!

Igår var grymt kul, vi var på förfest med Face2Face folk (alla utom jag och Krissan jobbar där) och där bjöds det flitigt på champagne. Fast jag är inget fan av det utan höll mig troget till mina underbara drinkar.
Kvällen var väldigt lyckad, var inte ensam om att bli rund om fötterna och Thrillerdansen med Malin var en tiopoängare. Utbildade de norska människor om hur man sjunger snapsvisor och de fick lära sig både Rio De Janiro och Hora!.  Efter några timmar blev det att dra in till byn och av någon anledning blev det limousine med skumpa.. Men vem klagar?
Väl inne i staden blev allt fel, vakten på Spot trodde jag hade falskleg (står ju att jag är född den 67 Feb på mitt norska) så han tillkallade chefen som drog iväg mig till nån hotell-lobby där han förhörde mig om allt möjligt. Till slut fick jag gå och tillsammans med Krissan och Miccan liftade vi hem till Tömmersta. Väl hemma i huset fick jag panik, hade råkat få min mobil avstängd under kvällen och kunde inte min pinkod. Hittade självklart inte lappen med min pinkod och var väldigt förstörd över detta "Jag tänker INTE gå och lägga mig förrän jag hittat min röda lapp!!" Vände mitt rum utochin men hittade självklart inte lappfan.
Idag eftermiddag hittade jag den dock, happy happy!

Här är ivarjefall lite bilder från helgens äventyr.

FREDAG

LÖRDAG