It's just you and your hand tonight

Sista dagen på Current är avklarad och även ifall det gått väldigt dåligt idag och igår så fick jag tillslut ihop 3 sälj (230 per sälj).
Nu dricker jag San Francisco, tummen upp för taxfree, och snart ska vi nog upp till grannen för att sedan dra vidare till staden i hope! Imorgon är vi bjudna på halloweenfest av Rädda Barnen. Ledig hela helgen så jag ska se till att det blir en riktigt bra!

Hoppas allt fortsätter gå i den riktning jag vill och hoppas på. För isåfall hade jag gillart väldigt mkt!

This saturday


På lördag kommer Miccan förresten :)) Då blir familjen samlad, can't wait!
♥♥♥


Sex salg

Jag är ju faktiskt duktig på att vara säljare har jag märkt, trodde jag inte! Både igår och idag var jag bland de bästa och då jämförs jag med de gamla som redan jobbat där ett bra tag. Känns väldigt skönt, man får en riktig självförtroende kick efter varje pass. Synd nu bara att jag slutar på fredag men jag får hålla tummarna om att det kommer gå lika bra på Ventelo. Sex sälj lyckades jag med idag vilket gjorde att man lön låg på något runt 180 tror jag, inte illa va?

Är lite nervös för måndag, det är alltid svårt att vara den nya på ett jobb och jag har inte kommit ifrån det på Current än och nu ska jag göra om processen. Förhoppningsvis är det trevliga gutter och jenter jag hamnar med!

På fredag ska vi köra utgång, min första här i Kristiansand. Då får jag se till att sminka mig lite extra och på med mina high heels så att man lyckas komma in eftersom det är 20 på alla ställen. Men vi är svenska jenter, alla älskar oss! Förstår egentligen inte varför vi svenskar har ett sånt enormt bra rykte...

Jag och Annika i London :) <3
Kolla in min jacka och skor, fynd från Primark.
Jackan gick på 10 pund och skorna på 15, jag gillart!


Fina London







Can I keep her?



Mamma, hade hon inte passat fint i vårat vardagsrum?

Who am I to say

I förmiddags hade jag jobbintervju och för första gången kände jag verkligen prestationsångest. Var på TopTemp först (bemanningsföretag) och blev updated om allt och då sa hon åt mig "Therese, du måste verkligen sälja dig ordentligt nu annars får du inte jobbet. De anställer inte vem som helst!" Snacka om att sätta igång min tävlingsinstink! Och sen när hon berättade om lönen, ja då jävlar laddade hela jag - jobbet ska bli mitt!
Har en grundlön på 115 plus provision. På current där jag är nu måste man ju jobba upp till grundlönen och sen får man provision men här får man provision direkt. Jag gillart! Så säljer jag bra kan jag får miljoner (okej, tusenlappar..).
Just det, det är Ventelo jag var på intervju för. Säljare, typ som telenor. Ringer upp kunder och försöker utöka deras medlemskap, typ sälja bredband om de redan har telefoni.

Gissa vad? Jag fick jobbet!! :))) Så skriva kontrakt imorgon!

Utbildningen börjar på måndag. Har sammanlagt fyra jobb nu! Haha, men ska välja bort Current och BR och satsa på Ventelo och sen julbord vissa helger.

Nu ska jag sätta mig med Londonbilderna så ska ni få se de imorgon!


Denna brukar jag sätta på repeat och somna till varje kväll

EXTREME HOME MAKEOVER

Jaaa... så här har mitt rum sett ut. Mindre trevligt va?
Klistra in Michans resväska också som levde hos mig några dagar.



Men får man en kväll över kan faktiskt magi ske.
HOKUSPOKUS!!



Jag lyckades till och med trolla fram en soffa :)



Nåå, ser ni någon skillnad people?

she broke your throne and she cut your hair


Det är lördagkväll men det innebär inte extra action här borta på Kystveien.
Ligger och sover om vartannat uppe i soffan på övervåningen och lyssnar på fin musik.
Kate Voegele har varit med mig under hela Norge, kommer nog för all framtid koppla ihop henne med Norge.
Jag längtar efter helger, så som de brukade vara. Saknar det riktigt mycket...
Nu ska jag ner och hämta lite morötter

Current

Vänner, jag jobbar på. Och vad hände idag? Jo, jag lyckades få mitt första sälj. Endre hette han, jag tycker om honom. Även ifall jag blev så stressad när jag skulle fylla i "JA"-uppgifterna att jag fick utslag över hela bröstet och ryggen...
Blev även bjuden på fest av en kund, eftersom han ville se "vad det är för energi jag sålde". Han tyckte det var dumt att jag inte fick dejta mina kunder.
Annars trivs jag bra, gott kaffe och trevliga arbetskollergor. Jag får till och med skjuts hem varje kväll av en kille där. SÅNT gillar vi med tanke på det värdelösa vädret som flyttat hit.
I helgen är jag ledig, imorgon ska jag träna. Ehm... London bilder kommer snart, godnatt!

(Förresten, jag tror en av våra grannar har missuppfattat vart han bor. För han hänger mer i vårt hus än vad vi gör.. Men men , feel free to join kystveien 362. Där borta är kylskåpet!)

Julehjälp

Här sitter jag igen på Kystveien. London var awesome och imorgon ska jag lägga upp bilder och berätta allt!
Eller det tar jag tillbaka, ni får vet lite grann ^^
Vet ni vad jag har gjort idag? Haft min första jobbdag här i Kristiansand! Suttit på en kurs på Norge Energi och lärt mig massvis om el, avtal och sånt liknande. Imorgon är sista delen av kursen och sen ska jag sälja elavtal till massa norska människor. Man får verkligen hoppas allt det kommer funka och att språket inte kommer bli ett problem..
Vet ni vad jag mer ha gjort idag? Fått ett till jobb. BR Leken (ni vet, leksaksaffären) kontaktade mig idag så jag börjar typ i slutet av oktober. Ska jobba som extra julhjälp och kommer jobba mellan 75-100 % trodde hon :)
Var även inne på TopTemp som kanske hade ett annat jobb till mig. Ska dit imorgon igen!
Allt går så bra för tillfället, hoppas nu bara att det är bra jobb och att man kommer trivas :)
Michan och Krissan ska på intervjuer på onsdag, hoppas hoppas hoppas det går bra!
Sen blir det inflyttningsfest hos våra grannar på fredag och då ska jag ta av min taxfreesprit^

Squirrel

Förlåt för att jag tjatar men jag älskar det här. Mår dåligt över att jag ska åka hem alldeles för snart!
Jag vill stanna ännu en vecka, och sen ännu en!

Jag vill lägga upp bilder men har inte riktigt tid. Idag tog jag nästan 300 bilder när jag träffade Annika som är här och pluggar nu. Vi vandrade runt i en stor park, träffade massa ekorrekompisar som fick kaka, hälsade på drottningen, tog en snabbis med Big Ben och hade det allmänt underbart. Nu sitter jag, Mangan, Denise och födelsedagsbarnet och laddar inför The Worlds End och Underworld!

Sa jag att jag älskar det här?

London London London

Jag är kär, kär i en helt underbar stad! Jag vill flytta hit, jag älskar det här

Idag har jag shoppat massor och nu ska jag, Joanna och Mangan snygga till oss eftersom vi ska till en klubb där vi står på the guestlist och vi ska få free champagne. Love it!



love


TUFF TUFF

Min dag började bra idag tills jag upptäckte att den inte alls börjat bra.
Hade ställt klockan en timme fel så när jag trodde jag hade en halvtimme kvar tills jag skulle gå till bussen och såg framför mig en lugn frukost upptäckte jag att mitt tåg till Oslo skulle gå om 40 minuter. Panik panik. Finns absolut ingen buss jag kunde ta (tar 15 minuter till busshållplatsen + 30 minuter bussresa, sen går ju bara bussarna bara två ggr/h) Så jag får panik och ser min enda möjlighet - LIFTA! Tar mitt pick och pack och springer ut til vägen. Märkte sen att jag glömt hälften hemma. Kommer det någon bil då? NEJ! När jag precis ska börja gråta av hopplöshet ser jag hur en av mina grannar kommer körande. Så en mkt trevlig äldre kvinna kör i racerfart in till tågstationen för att hjälpa mig, tänk att det finns så snälla människor!
Märker på tåget att jag glömt numret jag måste ange till kontrollanten men lyckas fixa det ändå. Och för att göra det hela värre börjar jag må illa och blir tvungen att springa och spy på toalett - jippie! Fick sen en whiskydrickande man framför mig som till slut somnade och snarkade så hela tåget hörde..

MEN efter det har dagen varit underbar. Saris mötte mig på tågstationen och sen stötte vi på Elin (din syrra Anna!) och var med henne en stund. Sen har vi dryckit billig supergod latte (10:- och man får tillsätta vilka smaker man vill, white chocolate och hazelnute tog jag). Efter det gick vi runt i affärer och Saris provade massa GossipGirl-kläder på H&M.

Nu ska vi snart kolla film och imorgon åker jag till L O N D O N ! !


Den rätta beskrivningen av min kära hemstad var det här ja. Åh, att se allt får mig faktiskt att längta hem. Tänk bara norre port, där brukade jag stå och vänta på bussen varje dag....

LONDON BABY

Det har hänt så mkt under det senaste dygnet. Så mkt bra! Väldigt braiga saker!

Igårkväll pratade jag med Joanna för första gången på väldigt länge, de har saknat internet där borta i London. Saknar den människan så himla mkt, det gör verkligen ont i mig. Tårarna var nära hela tiden. Vi pratade om att hon fyller år nu på fredag och helt plötsligt planerar vi värsta planerna att om min intervju gick bra så skulle jag ta flyget till henne och ge mig själv som födelsedagspresent.

Nåå, gick intervjun bra?

Självklart gjorde den det! Fick två jobb till och med och börjar nästa måndag vilket innebär - LONDON BABY!
Så imorgon bitti åker jag iväg till Oslo för att sova där en natt för att sedan ta flyget till London på onsdag förmiddag!! I'M SO HAPPY

Det finns massa andra superfina vänner där borta i London som jag längtar efter också plus att jag ska fota massor, shoppa, festa och bara leva livet för några dagar
Jag känner på mig att denna veckan kommer bli den bästa på länge


I WANT MY BACON!


Jag kom och tänka på Tova när jag såg denna.
Inte för att ungen och Tova är särskilt lika utan mer att jag kunde se oss ligga och asgarva tillsammans. Miss you!

dans dans dans


Åh, dans!! Det finns inget som jag älskar så mycket som dans. Finns i mina tankar dygnet runt och att se dansfilmer,, åh! Precis kollat klart på en film jag missat helt, Center Stage - Turn it up. Mycket bra! Kolla bara in "the final show" här. Hur vackert och underbart är inte dans? I love it!

Fredagsmys

Det är dags för lite fredagsmys här på Kystveien. Popcornen är poppade och filmen är nerladdad.
Ikväll blir det Slumdog Millionaier!

Jobbsökande har inte gått så bra i veckan, har sökt men har inte riktigt kommit någonstans. "Vi trenger inga nya just nu" är allt man har hört när man gått in i olika butiker och lämnat CV. Blev så depp av det att jag till och med sökte McDonalds och vad händer? Man får avslag på söknanden.. Men idag har jag fixat mig en intervju! På måndag kl 10.00 ska jag till ett bemanningsföretag och de var väldigt positiva när jag var där idag. Berättade om mig själv och lite så och hon sa att allt lät väldigt bra och att ett jobb skulle de nog kunna ordna :) Helt plötsligt känns allt mycket, mycket bättre!


I'm so happy

Inlägget igår var så mycket mycket mer än bara en bild på två helt underbara människor, två underbara människor som funnit varandra och älskar varandra.
Fick ett sms igår från mamma som fick jag att gråta floder. Endast glädjetårar!
Igår firade mamma och Ubbe 2 år och gissa vad som mer hände?
UBBE FRIADE TILL MAMMA!!

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih!!!

Jag blir så lycklig av deras lycka! Vill bara åka hem för att stå och hoppa av glädje och lycka med mamma.


Älskar er


The heart wants what the heart wants


Rain

Idag har det regnat.. hela dagen! Jag tror till och med utan något som helst uppehåll.
Därför har jag stannat hemma, att första vandra hela vägen till bussen för att sedan springa omkring på stan och lämna cv samtidigt som man ser ut som en dränkt katt är nog ingen bra idé. Men imorgon måste jag in, vare sig det är storm eller solsken. För jobb ska jag ha!

Sitter med min Ängelmarksoppa nu som mamma hade med sig och läser. Sitter och funderar massa på vad alla tredjeårselever i Halmstad gör ikväll.. Jag vill tillbaka till studentfesterna, jag älskade studentfesterna. Första, Kändistema, då jag tillsammans med Persson och Lowwe var Knatte, Fnatte och Tjatte och Karin var Doktormugg. Hela Pennylane var fylld den kvällen och det var helt sinnesjukt vilken temperatur det var där inne. Fast det var i princip lika varmt på varje studentfest eftersom de alltid fyllde lokalerna till max. 
Jag klädde ut sig till allt möjligt under sista året.. Moln, Max Hamburgerbar, Sprak från Mysteriet på Greveholm.. eller Studio 54 - vilken kväll. Förfesten, bilderna,   den borttappade biljetten, "BADIN!"ÅHH det var så bra.

Jakt


Här i Kristiansand har vi rosa bh:ar i våra träd, vad händer i era trädkronor?
Jag har sprungit runt idag och delat ut lite cv och pratat med H&Ms chef, han verkade gilla mig ;) Så håll tummarna för mig kompisar! Så gå tillbaka till flera affärer imorgon, bl a Gina Tricot för att träffa chefen.
Det är nervöst att söka jobb, vet inte hur många affärer jag gick in i för att sedan gå ut igen bara någon minut senare just för att modet flydde. Men imorgon ska jag vara duktigare och sprida min svenska charm i hela Kristiansand!
Malin ska på intervju på onsdag för ett kafé eller vad det var.. Så håll tummarna för henne med! Då kanske jag kan få billigare kaffe? :)



Malin och Andre hade väldigt mycket packning med sig när de anlände till Kristiansand vid fyra tiden idag. Vi löste det genom att sno två vagnar från Coop (som vi faktiskt lämnade tillbaka efter att ha dumpat att packning vid busshållplatsen).
När vi sen hoppat av bussen så kändes den 1,4 km långa vandringen hem väldigt lång men det löste vi genom att lifta. Eller Malin + packningen fick lifta - jag och Andre fick inte plats.

Ikväll har vi haft festmåltid, tacos med guacomole och hela köret, och nu ska vi ha filmmys. Jag gillar livet!


All by myself

Nu har mörkret fallit och jag har suttit i min ensamhet och sett solen gå ner samtidigt som den förvandlat himlen till regnbågens alla färger.
Malin och Andre är kvar på Oset, trasiga bilar can be a pain. Förhoppningsvis kommer de iväg bättre imorgon så jag har de här imorgon, huset är lite för stort för mig.
Jag har riktiga svårigheter med mitt CV, så himla svårt att få till det bra! Men jag måste göra klart det nu för imorgon ska jag springa runt på stan hela dagen. Maybe put my new shoes on?
Har suttit och ritat lite för förstå gången på flera år.. det var avslappnande! Nu ska jag göra mig en kopp te (mamma har tagit med sig flera av mina teer) och läsa Harry Potter. Vågar egentigen inte läsa, kom ihåg när jag läste detta kapitlet sist. Satt på bussen på väg till skolan men var tvungen att slå ihop boken för att det var för spännande. Så dags för en adrenalinkick - "Striden på Hogwarts"!


Hallo home

Välkommen till Kystveien 362!
Tänkte ge er en snabbinblick i mitt nya hem :)


Ja den här utsikten har jag från min balkong :)




Lägg till fem rum till och där har ni mitt hem (:
Mamma och company har åkt hem nu, helgen har varit jätte underbar!
20.25 ikväll landar Malin och Andre på Kristiansands tågperrong, can't wait!!

To keep or not to keep


Idag har jag varit inne i Kristiansand.
Köpte dessa men är fortfarande fundersam om jag ska behålla.
Va tycker ni? Keep or no keep?

Köpte även två mössor och en halsduk i underbara höstfärger. När jag står där i full fart med min shopping på H&M kommer det fram en från personalen och frågar trevligt om vi behöver hjälp. "Men åh, ni är ju landsmän". Vi hittade oss en svensk! Samtalet blev lång, sisådär 15 minuter, och vi hann både diskutera att hon bott i Halmstad, att Tre Hjärtan nuförtiden är ett av de bästa uteställena i Halmstad, att jag när som helst kunde komma förbi för att fråga om en fika OCH att det sökte folk och hon skulle lägga in ett gott ord för mig. Tänk om jag får jobb på H&M? Skulle vara kanon!

Hallå världen!

Jag är numera bosatt i den norska skärgården utanför Kristiansand.
Jag lever i ett superfint hus som även har THE view.
Min nya familj saknas dock här men de flesta droppar in nu under veckan. Can't wait!


Min start i Kristiansand kanske inte var den bästa. Någon Asbjörn stod inte om väntade på mig när jag hoppade av tåget och under de kalla 45 minuterna jag spenderade på tågperrongen med min alldeles för stora packning hann jag överväga både ifall jag hamnat i fel stad, om jag tagit fel på datum samt ifall jag hittat på i mitt huvud att jag hade ett hus som väntade på mig i Kristiansand. Men efter 45 minuter kom en ursäktande hyresvärd "kollade fel, trodde det var 12.38, inte 11.38"

Fick en privat sightseeing i kristiansand och om vi inte fick tag i jobb så kände han visst både ägaren till den och den andra resturangen.
Kom till huset, tappade hakan när jag såg vilken utsikt vi har! Bilder kommer
Paxade snabbt det bästa sovrummet (måste ju finnas någon fördel med att komma hit alldeles själv) och upptäckte sen till min förtvivlan att internet inte funkade på min dator. Efter en del kämpande var min hyresvärd tyvärr tvungen att åka, hans skulle iväg på weekend och jag lämnades själv utan internet. Livet kändes tungt...

På kvällen blev det tungare, min mobil och dog! Efter att vänt upp och ner på hela min packning fyra gånger, vänt ut och in på varje socka var sanningen tydlig - jag hade inte fått med mig min laddare. Utan mobil eller internet i en främmande stad.. jag har aldrig känt mig så ensam!
Fick ställa alarm på iPoden och somnade enormt orolig.

Vaknade idag och frågan "hur ska mamma och company hitta hit?" ringde i mitt huvud. De hade inte fått någon adress och när jag gick upp vid halv elva hade de redan kört i många många timmar. Kollade ut genom mitt köksfönster och fattade ett beslut, dags att ragga mobilladdare!
Knackade på hos mina grannar som var några norska gutter och de lånade ut både mobil och dator. Var där i säkert en timme och en inflyttningsfest är planerad (Y)

Gick sen hem och väntade i flera timmar på att mamma, Ubbe, Daniel och Jenny skulle hitta hit och vid halv fem tiden stod de utanför min dörr. Fick då höra det sjukaste.. De hade inte hittat hit vilket slutat med att de knackat på hos polisen. Hos dem ringde de upp min grannes mobil (han befann sig just då på väg till Oslo) och mamma bad honom ge en vägbeskrivning till polisen som sen fick återberätta den för min famlij.. Måste nog gå och be om ursäkt imorgon till min granne! Men de hittade till slut och idag så har vi varit i ett megastort köpcenter där jag spanat efter framtida jobb, handlat massvis med mat (kylskåp, frys samt skafferi är numera fyllda) och nu ikväll käkade vi tacos.

hmm.. ja, det var lika bra att skriva på för vem vet när ni får tillfälle att höra från Therese Jansson igen ;)
Skrek av glädje när det helt plötsligt ploppade upp ett trådlöst nätverk!
Nu ska det sovas och imorgon ska det raggas jobb, wish me luck

PUSS PÅ DIG PAPPA! Förlåt för att jag glömde skicka grattis-sms<3