GRATTIS THERESE

Grattis till mig själv, hallelujah
Idag blir man 19, känns som ett stort tal. Nästan 20 vilket är lika med vuxen.

Persson har varit på dejt, wiiiie. Jag är så lycklig, blir alldeles varm i kroppen.
Det är tur att man kan leva på andras lyckor!

Idag har jag haft filosofiseminarium om semantik och kunskap. Fick vg+, känns mkt bra!

Förpärla hos mig ikväll och sen blir det underbar, jag hoppas på en mkt bra kväll utan för mkt tankar som förstör min värld för tillfället

99 days


Jag har just suttit och gråtit till den här med mamma.
Handlar om en liten bebis som läkarna sa aldrig kommar överleva. De sa att han inte ens skulle klara sig fram till födseln.
Men det gjorde han! Och han levde ännu en dag, och ännu en dag... Föräldrarnas kärlek till detta barnet är helt galen! De firade varenda dag för de var så tacksamma. Pappa förde videodagbok då kan man säga. Vill du gråta lite så tryck PLAY

välkommen in

Club Moon ska börja med leg 18 på fredagar från och med 6/3.
Tycker jag var en utmärkt idé

.

Igår revs världen under min fötter

Men om en vän kan viska och ett löfte brista, går jag hellre hem

Jag vet vad som måste göras, ändå sitter jag kvar här
i ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker strida mot känslan
men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

BUBBLAN


Är uppe hos pappa.

Var ute och fotograferade lite i snön på mina fina vänner.
Saknar hästarna så enormt mycket vissa dagar, allergi är en förbannelse.
Men jag har funnit mig i mitt öde men det hjälper inte alltid när saknaden äter upp mig inifrån.

Ikväll blir det i varje fall att först dra hem till Lowwe för att sedan dra ut på stan. Hoppas det blir en mycket trevlig kväll! Och jag hoppas bannemej att BISS är hemma ikväll och visar sitt fina face ute på stan, för hon är ju faktiskt ARTON nu!Saknat min vapendragare de senaste två veckorna, hon pös ju iväg till Afrika. Så hon får gottgöra den missade tiden ikväll ;)
Herr Mes återvänder oxå från landet långt borta. Jag hoppas hon är röd som en kräfta som hon lovat, blir alldeles för avundsjuk om hon är brun som en neger!

     
   

HAIR



Exakt så här vill jag att mitt hår ska vara.
Håller på att spara luggen förfullt, kämpar på med att göra så det växer ut fortare.

Melissa Horns musik är förresten magisk, vet att många av er mina vänner kommer älska henne om ni inte redan upptäckt henne. Rösten och texterna är bara så... ärliga och fängslande. Det är sån där musik som bara går rätt in i ens själ, river upp sår, läker sår.. ÅH, haft repeat i flera timmar nu!
http://www.youtube.com/watch?v=2f1pWjnfQjk

Nu ska jag fortsätta med mitt privata lilla the Hills-marathon

SLÄPP IN MIG

Idag har jag frusit!

Beslöt mig för att spendera dagen hos min käre far så Robert skjutsade upp mig.
Väl dumpad hos min far uppe i skogen märker jag att jag inte fått med mig nyckeln till huset samt att jag inte har en aning om vart extranyckeln finns.
Jag spenderar x antal minuter inne i pannrummet och försöker hitta en nyckel i en av pappas miljarder färgburkar. Dock utan framsteg. Så jag startade "uppdrag inbrott" och ryckte och tryckte på varenda fönster på vårat hus. Men nejnej, här LÅSER vi ju både dörrar och fönster väldigt noga. SCHYST!
Hämtar verktyg och börjar med att försöka bända upp källarfönstret.. Det ljust ut ett tag men nej, det lyckades ju inte det heller.
Mina fötter protesterar vilt över kylan och jag börjar tappa känslen i båda (hade på mig sommarskor utan sockar eftersom jag trodde jag endast skulle gå från bilen in i huset). Så jag sätter mig inne i pannrummet, på frysen, och ringer förtvivlat Yo'So'Fine för att finna tröst. Efter 40 minuter tröttnar hon på mig och jag blir själv med mina egna tankar.

Helt plötsligt blir jag extremt törstig och hungrig - just för att jag vet att jag inte kan få varken mat eller dricka. Funderar på att öppna frysen och leta efter glass. Kommer då fram till att jag inte har ngt att äta glassen med. Ser då en lite brädbit med vår målarfärg på förutom i ena ändan. Tänker att jag nog kan gräva fram glass med den.. så kommer jag på mig själv med att inte kan bli värsta grottmänniskan efter bara någon timme i pannrummet.
Värdighet Therese, värdighet!
Efter två timmar började jag tänka på att faktiskt ge upp och be mamma hämta mig då helt plötsligt Monika svarar i telefonen (lämnat många meddelande och missade samtal på min fars mobil) och hon berättar snällt vart nyckeln är gömd (inte alls svårt gömmeställe egentligen) OCH VIPS, jag var inne i värmen!!

Mina fötter är fortfarande kalla även ifall jag kom in i mitt kära hus för ett x antal timmar sen.


And I could get used to this

Livet är rätt bra för tillfället
:)

climb every mountain

I tisdags klättrade vi på idrotten.
Jag har fortfarande träningsvärk ...


now I'm twisting up when I'm twisted with you

Dagen idag kan beskrivas med ett ord: Bakfylla!
När jag vaknade i morse hos Karin skenade mitt hjärta, värst hjärtklappningen. jag mådde illa, hade en fruktansvärd huvudvärk och var megatrött! jag lyckades dock ta mig ut sängen och sätta mig på 10.25 bussen för att sedan däcka i sängen och väckas av mamma kl 16.00
Men det var värt det, ännu en rolig studentfest som denna gången var på B&B med temat Bokstaven M. Jag, Ems och Karin kände inte riktigt för att anstränga oss med utstyrseln utan körde till Max och hämtade flaggor. Våra flaggor höll dock inte särskilt länge, så vi ändrade oss till Modeller (:

brandlarmet gick igår på B&B så de fick utrymma hela lokalen . frukansvärt kallt men efter ett tag fick vi komma in igen.
Nu ska jag fortsätta kolla The Hills och sen blir det sängen igen. har frukansvärd träningsvärk i armarna efter klättringen igen med ...

HEDERSMORD

Jag sitter mest och är upprörd just nu. Håller på med en mvg-uppsats inom MÄSK som jag har valt ska handla om hedersmord. Och den faktan som jag funnit är så upprörande att jag mår illa!
Att mörda sin egna dotter eller syster för att skydda "familjehedern"? Hedersmord begås inte bara när en t ex muslimsk kvinna blir tillsammans med en svensk kille utan det sker även om kvinnan blir våldtagen. Familjen anser då att kvinnan "tillåtit sig själv" att bli våldtagen och därför är en skam för familjen. Vad finns det för heder att skydda när man är såna svin att man mördar sin egna familj?!

Har läst mycket i nederstående blogg och läst extremt många upprörande inlägg. Den senast har jag klistrat in här.
Ta er tid att läsa, för det finns en verklighet där ute som är för hemskt för att vara sann.


Utdrag från hedersrelateratvald.blogspot.com

Jag skrev om den 8-åriga flicka förra våren som lyckades få igenom skilsmässa från sin make som begick våldtäkt på och misshandlade henne. Det går inte att ta in verkligheten bakom, att ett barn söker skilsmässa vid 8 års ålder, inte ens föräldrarnas skilsmässa ska ett barn egentligen behöva tänka på i den åldern.

Från bloggen den 16 april 2008, Hederskulturen i Jemen:

Som en del av det hedersrelaterade våldet brukar man räkna tvångsgiften och barnäktenskap.
Från Jemen har Svt en nyhet som är overklig. Vilken instans har först överhuvudtaget låtit detta äktenskap bli lagligt giltigt så man sedan måste upphäva det i en domstol?

Från Svt:s webb:
"En domstol i Jemen godkände i går skilsmässan mellan en åttaårig flicka och en 28-årig man. Flickans far hade tidigare i år tvingat henne att ingå ett arrangerat äktenskap.
Flickan gick i andra klass när hon blev bortgift. Efter att ha undertecknat ett äktenskapskontrakt tvingades hon iväg av sin mor och far att leva med den nya maken.
I Jemen finns ingen lagstiftning som reglerar lägsta giftasålder. Flickans advokat säger att fallet inte är unikt. Hon bedömer att det finns tusentals liknande fall i Jemen.

"Jag är glad att jag kommer att kunna gå i skolan igen, sade flickan.
Äktenskapet hade "fullbordats" enligt maken."

I dag är hon tio år och världens yngsta kvinnorättskämpe!!
Nojoud Ali - du är och förblir en extremt stor förebild för mig

SLEEPING IN MY CAR

Idag har jag kört! kört kört kört, överallt! Har nog varit fyra vändor uppe i Mickedala och befunnit mig i både västra, östra, södra och norra delarna av Halmstad.Var ju verkligen inte det bästa dagen för första kördagen men det löste jag galant!

Åkte med min far in till jobbet för att sedan få köra vidare SJÄLV till skolan. Färden började inne på ett instängslat område hos militären och morgonen startade med att jag inte kom ut genom grindarna. Efter en evighet blev jag utsläppt och min resa började, jag var så nervös att jag höll på att skita ner mig. Visade sig även sen att min pappa plus alla 18 pers på hans avdelning hade stått och studerat mig när jag försökt ta mig ut ur området. .... kul att veta! not

Tog mig till Sture ivarjefall där det blev volleyboll-spel och vi vann såklart alla våra matcher (ok.. vi mötte bara två lag men ändå, seger är seger!)
Jag, Ems och Karin placerade oss sen i CP-bilen (våran registreringsskylt är CPE) och begav oss till MAX drive-in till toner av BackstreetBoys a la -96. En Josefine plockades upp på vägen och sen blev det mat för hela slanten :)

Det blev sen massa körning. Körde tillbaka till stan för att dumpa Keso, iväg till Söndrum för att hämta Elenor och Lust, vidare til Sture, sen Maxi, sen Sture igen för att sedan brumma iväg med en Ems till Mickedala där vi red hästisar. Det var skitkul och allt gick väldigt väldigt bra trots att det var år och dar sen jag red.
Jag fick ingen allergichock och Ems fick inte fram sin häst i galopp.

Avslutade en mkt rolig och bra dag med Eurostop där det bjöds på fika som grattis-till-körkortet-present och sen blev det att överlämna en HEL bil till min far!
Jag är mycket nöjd med min insats!

just shut up and drive

JAG HAR KÖRKORT!!!
JAG HAR KÖÖÖÖRKORT!!!!
JAAAG HAAAAR KÖÖÖÖÖRKOOORT!!!


jag är så lycklig!! men väldigt ont i huvudet efter väldigt mkt gråtande den senaste timmen

MEN

JAG HAR KÖRKORT!!

jag återkommer när jag lyckats samla mig