the way you held me so tight all through the night, 'til it was near morning.

 
 
När jag ändå nämnt isländsk musik känns det väldigt fel att inte skriva om det fantastiska bandet "Of monsters and men". Även de isländska och jag har spenderat många timmar med deras musik! De flesta känner till de för låten "Little talks" men åh det finns så mycket mer där. Denna låten f ex, i denna live-versionen, hur underbara 4 minuter är det inte!

"Like a cheesestick! - No dad, it's g6!"

 Viktigt med fredagskos!
 
Köpte med mig blåmögelost hem efter jobbet och de absolut bästa kexen till.
Men den viktigaste ingrediensen är nog "solbær syltetøy" vilket är svartavinbärs-sylt. Magi!
 
5 minuter innan jag skulle gå hem från jobb idag så säger ett bord till mig att jag är den bästa service-upplevelsen de någonsin haft när de varit ute och ätit. Såna kommentarer kan ju rädda vilken dag som helst!
 
God natt

dance in my garden like we used to.

blandade bilder från iphonen
1. Ina fick med sig lite för mycket på fötterna ut efter träning 2. Kockarna hängde upp Mortens cykel i taket 3. Hämtar Sophia på Krsand tågstations halv fyra på natten 4. Hämtar indisk mat 5. En grävling på toaletten.... 6. Mariel och Sophia på Brygghuset lördagnatt 

ásgeir trausti.

 
 
På mitt jobb, Christianssand Brygghus, är i princip alla kockarna isländska. Vilket gör att jag blivit presentert för väldigt mycket isländsk kultur! Och jag är helt förlorad när det gäller en viss vacker man, Ásgeir Trausti! Hans texter är på isländska men det spelar ingen roll för hans röst, musiken, känslan - allt är bara så förtrollande och magiskt att jag inte kan få nog! Såförgudsskull sök upp han på spotify och lägg till han på spelningslistan!! Eller så kan ni bara sätta på detta klippet här ovan. 
 
Han ska förresten översätta sitt album till engelska nu, har lyssnat på den första översatta låten "Heimförin" som nu på engelska heter "Going home". Har de isländska texterna så hårt inbankat att jag har svårt att "höra" den nya versionen men såklart härligt att äntligen förstå orden. Väntar spänt på att han ska bli klar med de andra låtarna!
 
 

"supersunn lasagne"

Då har jag fått en förfrågan av en av mina läsare (mamma! haha) om att posta receptet på en lasagne jag gjorde för någon vecka sen. Den blev fantastiskt god och kommer nog göra den flera ggr i månaden!
Fann den på denna adressen: http://fitnessbloggen.no/oppskrifter/supersunn-lasagne/ och gjorde sen den lite med min egna vrid. Nyttiga och supergod är den, rekommenderar den varmt :)
 
  • 2 x cottage cheese
  • 2 x tomatpure
  • 2 x 400g kött/kycklingfärs
  • vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 squash
  • ost

Börja med att skära upp squashen. För att lasagnen inte ska bli vattning så är det bra att salta den först. Skära upp den med en osthyvel och lägg sedan ut skiverna på arbetsbänken. Strö över salt och låt det dra i ca 10 minuter för att sedan f ex torka bort vattnet med papper

Stek köttfärsen (jag använde kycklingfärs) och tillsätt tomatpuréen, hackad lök och så mycket vitlök du vill ha. Jag använde nog ca 4 klyftor. Krydda med favoritkrydderna :) Eftersom jag är en majsälskare tillsatte jag även en burk majs så det är bara att slänga i sina personliga favoriter.

Ta en ugnsform och lägg köttfärs i botten, använd squashen som pastaplattor och lägg sedan ett lager med cottage cheese. Så är det bara att fortsätta så! I min form blev det två lager.

Toppa med massa ost och skjuts in i ugnen i ca 30-40 min!

 

She wore a raspberry beret, the kind u find in a second hand store

- mager vaniljkesam, hallon, blåbär, valnötter
 
Viktigt att kosa sig, speciellt på en fredagkväll.

like the stars miss the sun in the morning skies.

Då var flygbiljett Kristiansand-Stockholm beställt 10 juni!
En otroligt fin känsla jag sitter med här nu, känslan att jag vet att snart är jag hemma i Sverige bland mina vänner och familj. Blir bästa dosen av den också! Sthlm innebär Bisse, min kusin Simons student, massa släktingar och mamma! Sen på torsdag 13 juni, tar jag och mamma tåget ner till Halmstad där det blir ännu mera mys med familj och vänner samt alla fina mina djur som jag LÄNGTAR efter att få spendera tid med. Då är det främst Nico och våra två nya hästar som verkligen drar i mig! Och Nova.. och kissekatterna.. och Heike... och de andra hästarna.. och - och - och! Åh, saknar dem allihopa! För mig är Sverige min familj, vänner och djur vilket gör att ingenting där ute i världen någonsin kommer kunna ersätta det jag har i mitt hemland. 

success isn't given, its earned.

 
Fallt ut, tappat motiviation, förlorat all energi. 
Förra veckan var jag bara på träning en dag och resten veckan hade jag svårt att ta mig ur sängen och var jag inte på jobb bara låg jag där i soffan och orkade knappt hålla mig vaken. Våren må vara på väg men min energinivå är som i den mörkaste och tungaste vinterperioden. Jag är egentligen så motiverad men hur ska jag orka springa 5 km när jag knappt orkar hålla ögonen öppna?
En vecka är okej, det är lov att falla ur ibland men en vecka that's it. Idag höll jag nästan på att ditcha träning igen, för att istället bara ligga där i min grop i soffan fram tills jobb. Men till slut blev jag så arg på mig själv att innan jag visste ordet om det stod på den regniga gatan med träningskläderna på. 
När jag sen 1 h senare gick tillbaka hem på samma regninga gata visste jag att det är dags att ta tag i detta, rycka upp mig och hantera min mangel av energi. 
Smsade Ina, min otroligt motiverad och underbar vän, och sa att jag behöver henne. Så 12.00 @elixia imorgon så ska jag in i feel good-mode och sen är det bara hälsa och välmående från och med nu! Längtar till att få vakna imorgon och få gå och träna... och det är exakt så jag älskar att känna!

beauty.


Löp-program vecka 2

Uke 2 - Rask gange og oppstykket jogging

Dag 1

Gå i raskt tempo i 25-30 min. Legg gjerne opp ruta slik at du får gått i en oppoverbakke i løpet av turen.

Dag 2

Gå i raskt tempo i 10 min. Jogg 1 min, gå 1 min, jogg 1 min, gå 1 min, jogg 1 min, gå 1 min, jogg 1 min, gå 1 min, jogg 1 min, gå 10 min. (5 x 1 min jogg)

Dag 3

Gå i raskt tempo 10 min. Gå oppoverbakke 2 min, jogg ned. Gjenta 5 ganger. Gå 10 min etterpå.


let's grow a boyfriend.


sussa sött.

Då har jag äntligen fått ordning på mina lakan och jag ligger nerkrupen i doftande och renbäddad säng, finns inget bättre. Natta!


why why why.

VARFÖR måste det alltid se ut så här när jag öppnar torktumlaren? :(
Varför kan det inte komma ut varma, härligt doftande lakan som jag kan bädda sängen med direkt och bara krypa ner? NEJ, då ska de bannemej snurra ihop sig allihopa tills det liknar mer än sovsäck än sänglakan och är lika blöta som när jag la in dem. Nu hänger det lakan på varenda dörr här i leilighet 202... 
Får lugna ner mig med en kopp Bedtime-te från Yogi framför senaste ParadiseHotel avsnitt, skulle ljuga om jag sa att jag inte följer det slaviskt.
 

breakfast.

Havregrynsgröt med solrosfrön och pumpakärnor med gojibär, äpplemos och sojamjölk. En kopp med Morning Detox!


@garlic&shots

a kitchen full of garlic, & a bar loaded with 101 shots.


underdog.

Som anställda på Brygghuset är det viktigt att få ökad ölkunskap!

Vi klagar inte...


update from Oslo.

Har 2 timmars nattsömn i bagaget men luggen är nyklippt, vi är halvvägs framme och första shoppingen är på plats! Next stop - Stockholm :D
Är rädd att kortet kommer gå varmt i helgen... Har redan blitt att vi ska uppgradera vårat rum, maila med hotellet inatt och helt plötsligt hade denna Isak fått oss att uppgradera. Smakar det så kostar det! Nämnde jag att vi bor på 5-stjärnigt hotell i hjärtat av Sthlm?
Nej, dags att boarda flyg nr2.


Löp-program vecka 1

Min personliga tränare Atle har satt ihop ett löpningsprogram till mig som varar i 8 veckor. Tänkte dela med mig av det här i bloggen. Eftersom jag åker till Sthlm imorgon bitti (taxin går om 4,5h så måste sova nu!) så har jag sett till att fått gjort alla passen för denna veckan. Har slutat upp på ca 3,5 km var gång denna veckan.


Uke 1
Hovedvekt på å gå sammenhengende

Dag 1
Gå i raskt tempo i 25 min. Du skal bli andpusten, men ikke hive etter pusten. Tempoet skal være slik at du skal kunne være i stand til å føre en samtale mens du går.

Dag 2
Gå i raskt tempo i 10 min, jogg 1 min, gå 2 min, jogg 1 min, gå 2 min, jogg 1 min, gå 2 min, jogg 1 min, gå 5 min. (4 x 1 min jogg)

Dag 3
Gå i raskt tempo 10 min. Gå oppoverbakke 2 min, jogg ned. Gjenta 4 ganger. Gå 10 min etterpå..


vill sälja min dotter som slav.


oops......nightshopping.


sweat is fat crying.

Fått till träning två ggr idag, en gång innan och en efter jobb :) var så stilla på jobb så jag fick gå av tidigare så hann precis med lite mer än 3km innan elixia stängde kl22.


you ain't supposed to get salmon when they're swimming upstream to spawn. but if you're hungry, you do.

Dagens matlåda till blev lax, min egna romsås, kokta grönsaker och advokado. Smakade väldigt bra!


life is pain, highness. anyone who says differently is selling something

Idag har jag varit på min tredje behandling med idrottsmassage. Första gången jag var där så fick smärta en ny innebörd för mig. Massage var så brutal att jag låg och skrek av smärta. Efteråt vad jag blå, grön och gul över större delen av min kropp och jag fick feber på köpet. Mindre glad i att återvända gick jag mot alla odds på en andra behandling och smärtan var fortfarande extrem men inte lika intensiv på alla kroppsdelar. Nu på tredje behandling skrek jag bara en gång och stor del av behandling kändes bara otroligt bra. (missförstå mig inte, de första 20-30 minuter var bara smärta) Denna typen av massage behandlar massage på en väldigt djup nivå samt pressar ut inflammation du har i bindväven. Det är just det sistnämnda som gör så ofattligt ont!
Men idag sa han att min kropp reagerat väldigt bra på behandlingen och det känns väldigt skönt då min kropp gör allt annat än samarbetar när det gäller det mesta här i livet så skönt att den reagerar rätt på NÅGOT i varje fall. 6-12 behandlingar behövs det, hoppas det är närmre 6 än 12 då det kostar mig 800:- varje gång jag ligger på den där massagebänken med en handduk i munnen så jag kan bita iväg smärtan...